Hantuchová po postupe do 3. kola:"Bolo to také trápenie"

NETKY.SK • 18 Január 2012, 08:23 • 2 min
Hantuchová po postupe do 3. kola:"Bolo to také trápenie"

Hantuchová po postupe do 3. kola:"Bolo to také trápenie"

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa po úspešnom obrate prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Semifinalistka z roku 2008 si v druhom kole ako nasadená dvadsiatka poradila s Ukrajinkou Lesiou Curenkovou po dvaapolhodinovej trojsetovej bitke 4:6, 6:4 a 6:3. Hantuchová prehrávala s vlaňajšou víťazkou turnaja ITF Slovak Open v bratislavskom NTC v druhom dejstve 2:3 a mala brejk dolu, podarilo sa jej však otočiť nepriaznivý vývoj.
      Zverenke talianskeho trénera Claudia Pistolesiho sa napokon nevypomstilo, že až deväťkrát v zápase stratila vlastné podanie. V dueli o postup do osemfinále nastúpi Hantuchová v piatok proti obhajkyni titulu jedenástej nasadenej Belgičanke Kim Clijstersovej, s ktorou má negatívnu bilanciu 1:9. Začiatkom januára ju však prvýkrát v kariére zdolala v semifinále turnaja v Brisbane, kde Clijstersová v druhom sete zápas skrečovala pre zranenie ľavého bedrového kĺbu. Belgičanka v stredu v 2. kole v aréne Roda Lavera deklasovala Francúzku Stephanie Foretzovú Gaconovú za 47 minút 6:0 a 6:1. Hantuchová má v Melbourne už teraz istú prémiu 54.625 austrálskych dolárov a 160 bodov do svetového rebríčka WTA.
      Úvod zápasu medzi Hantuchovou a Curenkovou bol rozháraný. Obe hráčky sa trápili na podaní, nevedeli sa dostať do správneho rytmu a diváci videli šesť brejkov za sebou. Ako prvá si podržala podanie Hantuchová, no Curenková získala od stavu 3:4 tri gemy v rade a prvý set sa stal jej korisťou. Ukrajinka ťažila najmä z výborného obojručného bekhendu, s pribúdajúcimi minútami obmedzila počet nevynútených chýb z forhendu a dokázala Hantuchovú pretlačiť v dlhších výmenách od základnej čiary.
      Druhý set mal navlas rovnaký začiatok ako prvý. Curenková mala trikrát brejk k dobru, ani raz ho však nedokázala potvrdiť, čo sa jej vypomstilo. Za stavu 3:5 síce vďaka dvom skvelým stopbalom odvrátila dva setbaly, no následne na to piatykrát za sebou stratila servis a Hantuchová si vynútila rozhodujúce dejstvo. Na jeho začiatku sa 22-ročná Curenková po rýchlom brejku ujala vedenia 1:0, no oveľa skúsenejšia Hantuchová následne získala štyri gemy za sebou a vybojovala si postup do 3. kola. Za stavu 5:3 premenila po úspešnom bekhendovom obhodení pri vlastnom podaní v poradí druhý mečbal, keď predtým dokázala otočiť z 15:40.
      Hantuchová bola po zápase s Curenkovou spokojná s víťazstvom, nie však s predvedeným výkonom. "Dnes to bolo z mojej strany také trápenie. Tenisovo som absolútne nehrala to, čo som mala, bolo to frustrujúce. Dôležité však bolo, že som v teple a vetre bojovala až do konca. Aj vďaka kondičke som náročný dvaapolhodinový zápas napokon otočila, fyzicky som sa na kurte opäť cítila veľmi dobre. Podanie bolo dnes pre obe hráčky skôr nevýhodou ako výhodou, diváci videli veľmi veľa brejkov. Zbytočne som dala súperke šancu sa chytiť, ona potom začala hrať bez zábran a bola nebezpečná. Najmä jej obojručný bekhend bol veľmi šikovný, zahrala tam pár skvelých úderov. Škoda, že mi zbytočne utiekol prvý set. Dôležité však bolo, že som sa rýchlo zmobilizovala a snažila hrať naďalej agresívne, aj keď nie vždy mi to vychádzalo. Nepanikárila som a vedela som, že čím bude zápas trvať dlhšie, tým budem môcť viac zužitkovať svoje bohaté skúsenosti z grandslamových turnajov. Bola to len otázka času, kedy sa začnú prejavovať na kurte. V treťom sete som bola vo výmenách trpezlivejšia ako súperka, ktorá sa príliš ponáhľala, čo napokon v závere rozhodlo," povedala Hantuchová v konferenčnom hovore so slovenskými novinármi.
      Na zápas s Clijstersovou sa Hantuchová veľmi teší a dúfa, že proti vlaňajšej šampiónke nadviaže na kvalitný výkon z Brisbane. "Proti Kim nemám čo stratiť a pôjdem do toho zápasu s tým, že chcem vyhrať. Kim je skvelá hráčka a veľká šampiónka. Je obdivuhodné, čo vo svojej kariére dosiahla. Moja bilancia s ňou nie je práve pozitívna, no každý zápas je iný. Ak chcem uspieť, musím hrať svoj najlepší tenis a podať neporovnateľne lepší výkon ako dnes proti Curenkovej. Rada by som nadviazala na hru z prvého setu nášho duelu v Brisbane, ktorý som síce prehrala, no bola tam výborná intenzita. Bolo by skvelé pridať k výkonu z Brisbane ešte niečo navyše, potom to bude o.k.," dodala bývalá svetová päťka. Clijstersová očakáva proti Hantuchovej ťažký zápas. "Daniela má v úvode novej sezóny dobrú formu. Na náš posledný vzájomný zápas z Brisbane nemám dobré spomienky, veď v druhom sete som musela skrečovať. S Danielou to na okruhu WTA ťaháme už dlhé roky. Tenisovo sme spolu vyrastali, prvýkrát sme hrali proti sebe ešte v kategórii do 14 rokov. Teraz sme už takmer tridsiatničky, no tenis nás stále baví a v každom zápase dávame do toho všetko," povedala Clijstersová pre akreditované médiá.

      
      dvojhra - 2. kolo:
      Daniela HANTUCHOVÁ (20-SR) - Lesia Curenková (Ukr.) 4:6, 6:4, 6:3, Kim Clijstersová (11-Bel.) - Stephanie Foretzová Gaconová (Fr.) 6:0, 6:1

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies