Hantuchová na Bali proti Wickmayerovej, Belgičanku žreb nepotešil

NETKY.SK • 2 November 2010, 11:54 • 2 min
Hantuchová na Bali proti Wickmayerovej, Belgičanku žreb nepotešil

Hantuchová na Bali proti Wickmayerovej, Belgičanku žreb nepotešil

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová nastúpi v 1. kole Turnaja šampiónok na indonézskom ostrove Bali (dotácia 600.000 dolárov) proti štvrtej nasadenej Belgičanke Yanine Wickmayerovej, s ktorou má priaznivú bilanciu 4:0. Rozhodol o tom utorňajší žreb v stredisku Nusa Dua. V prípade postupu do semifinále čaká Hantuchovú víťazka súboja medzi obhajkyňou titulu druhou nasadenou Francúzkou Aravane Rezaiovou a Ruskou Alisou Klejbanovovou.
      Hantuchová zamierila na Bali už pod vedením nového osobného trénera Mateja Liptáka, ktorý je kapitánom slovenského fedcupového tíému. Na posledný turnaj sezóny necestovala so žiadnymi očakávaniami. "Absolútne nič si od Turnaja šampiónok nesľubujem a nechcem vyvíjať na seba žiadne tlaky. Je to príjemný záver sezóny v krásnom prostredí a beriem to skôr ako zábavu, chcem si to užiť. Určite však odovzdám v silnej konkurencii maximum," povedala Hantuchová, ktorá bude štartovať na Bali s voľnou kartou. Na indodézsky ostrov má príjemné spomienky. V roku 2007 postúpila na turnaji WTA na Bali až do finále, v ktorom prehrala s Američankou Lindsay Davenportovou, pred dvomi rokmi bola v semifinále.
      Hantuchová sa naposledy s Wickmayerovou stretla v osemfinále tohtoročného Roland Garros, na parížskej antuke vyhrala v dvoch setoch 7:5 a 6:3. Belgičanku žreb príliš nepotešil. "S Danielou som už hrala štyrikrát a ešte ani raz som ju nezdolala, takže je to pre mňa veľmi ťažký žreb. Teší ma, že som sa vôbec kvalifikovala na Turnaj šampiónok, je to pre mňa česť hrať s takými kvalitnými hráčkami. Verím, že na závrečnom turnaji sezóny predvediem dobrý tenis," cituje Wickmayerovú oficiálna stránka turnaja.
      Slovensko malo svoje zastúpenie aj vlani na úvodnom ročníku turnaja s prívlastkom "malé Masters". Magdaléna Rybáriková vtedy nepostúpila zo základnej skupiny, keď prehrala s Francúzkou Marion Bartoliovou i s Izraelčankou Šahar Peerovou. V tomto roku sa hrá turnaj vyraďovacím spôsobom. V ďalších zápasoch 1. kola sa stretnú Ruska Anastasie Pavľučenkovová so Srbkou Anou Ivanovičovou a Číňanka Na Li s japonskou veteránkou Kimiko Dateovou Krummovou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies