Hantuchová menila trénera z núdze, našla toho najlepšieho

NETKY.SK • 7 Marec 2014, 14:45 • 2 min
Hantuchová menila trénera z núdze, našla toho najlepšieho

BRATISLAVA - "Začala som hrať iba asi pred týždňom, takže určite to tenisovo ani zdravotne nie je tam, kde by som si želala, aby to bolo," povedala Daniela Hantuchová po zranení pravého kolena.

slovakia

left justify in out

Nedávna zmena na čele realizačného tímu slovenskej tenistky Daniely Hantuchovej sa udiala pod vplyvom okolností, priniesla však riešenie, ktoré niekdajšiu päťku svetového rebríčka "veľmi, veľmi potešilo."

 

Tridsaťročná popradská rodáčka pred svojím vstupom do turnaja v kalifornskom Indian Wells, na ktorom triumfovala v rokoch 2002 a 2007, vysvetlila, prečo Ricarda Sáncheza vystriedal Peter Lundgren. "Dohoda sa zrodila úplne nečakane, lebo môj doterajší tréner musel ísť na operáciu chrbta. Už bol v takom stave, že na poslednom spoločnom turnaji koncom januára v Paríži sa nemohol vystrieť ani chodiť. Skôr som sa musela starať ja oňho ako on o mňa. Ledva doletel z Austrálie do Európy a vlastne iná možnosť ako operácia nebola," povedala pre denník Šport Hantuchová. 

 

Štyridsaťdeväťročný Švéd Lundgren v minulosti viedol napríklad Rogera Federera, Marcela Riosa, Marata Safina, Marcosa Baghdatisa či Stanislasa Wawrinku. "Je to človek, ktorého roky obdivujem. Bola som milo prekvapená, že prejavil veľký záujem. Každý deň, čo som s ním na dvorci, sa učím nové veci. Jeho pohľad na tenis je skvelý. Má nezaplatiteľné skúsenosti. Na dvorci je to vždy len o profesionalite, no mimo neho som pozitívne prekvapená, aký je úplne do pohody. Normálny, vôbec na nič sa nehrá. Pritom si myslím, že z pohľadu jeho mena je to najlepší tréner, aký vôbec dnes existuje na okruhu. Zatiaľ sme sa dohodli po Wimbledon," povedala Hantuchová. 

 

Slovenská dvojka súčasnosti bola takmer mesiac po bratislavskom fedcupovom zápase s Nemkami na maródke vinou pravého kolena. "Stále ho nemám v stopercentnom stave. Vlastne som začala hrať iba asi pred týždňom, takže určite to tenisovo ani zdravotne nie je tam, kde by som si želala, aby to bolo. Toto je však turnaj, ktorý jednoducho nemôžem neabsolvovať. Je to moja srdcová záležitosť, takže som tu a urobím všetko pre to, aby som ho mohla odohrať v čo najlepších podmienkach," skonštatovala Hantuchová, ktorá mala v 1. kole voľno a v piatok sa v 2. kole od 20.00 h SEČ stretne s domácou reprezentantkou Varvarou Lepčenkovou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies