Hantuchová má kolekciu oblečenia, charitatívne projekty rozširuje na SR

NETKY.SK • 19 November 2013, 16:14 • 2 min
Hantuchová má kolekciu oblečenia, charitatívne projekty rozširuje na SR

BRATISLAVA - Už tretíkrát uviedla slovenská tenistka Daniela Hantuchová na trh kalendár so svojimi fotografiami. Premiérovo sa k nemu pridáva na rok 2014 aj kolekcia vlastnej značky lifestylového oblečenia s logom DH, ktorú fedcupová reprezentantka predstavila v utorok v Bratislave. Kompletný výťažok z predaja pôjde na charitatívne účely s úmyslom výrazne viac pomôcť na území Slovenska.

slovakia

left justify in out

"Je pre mňa dôležité sa o šťastie, ktoré mám, podeliť aj s inými a práve preto som sa rozhodla podporovať charitatívne projekty. Prvotnou myšlienkou bol kalendár, teraz sa k tomu pripojila aj kolekcia oblečenia," vysvetlila 30-ročná rodáčka z Popradu, ktorá už dlhšie finančne podporuje projekt House Of Smile na pomoc HIV pozitívnym deťom v Kambodži.

Hantuchová sa v spolupráci so športovo-marketingovým projektom Team Slovakia teraz rozhodla viac rozšíriť svoje dobročinné pôsobenie aj na Slovensku, kde doteraz pomáhala najmä v oblasti zdravotníctva. "Zdravie a vzdelanie sú pre mňa dve najväčšie priority a keďže viem, aká je situácia na Slovensku, rozhodli sme sa pripraviť projekt na podporu detí v základných školách. Pomôcť krajine odkiaľ pochádzam je pre mňa veľmi dôležité," zdôraznila Hantuchová. Celý výťažok z predaja kalendára i oblečenia na Slovensku sa vráti späť na jeho územie v podobe pomoci a snahy motivovať deti na školách viac športovať, lepšie sa stravovať a vzdelávať sa. Pilotný projekt by sa mal rozbehnúť v čo najkratšom možnom čase na ZŠ na Dudovej 2 (bývalá Bierutova) v bratislavskej Petržalke, ktorej je Hantuchová absolventkou. Jasným zámerom je neskôr tento program aj v spolupráci so zákonodarcami rozšíriť aj na ďalšie základné školy na Slovensku. "Chceme ísť smerom do škôl práve preto, aby sme motivovali mládež plniť si sny. Či už v športe, v umení alebo v čomkoľvek, čo v živote robia. Aby boli presvedčené, že všetko sa dá, keď naozaj chcú. Začíname v škole, kde som chodila a keď aj len jedno dieťa motivujem k tomu, aby sa snažilo, makalo a niekde to dotiahne, tak sa mi to oplatilo robiť," prezradila svoej predstavy slovenská tenistka.

Kalendár na rok 2014 nafotila Hantuchová za približne tri hodiny v spolupráci s módnym navrhárom, dizajnérom i fotografom v jednej osobe Lukášom Kimličkom. "S Lukášom sme si to užívali, spolupracuje sa mi s ním veľmi dobre. Je neskutočne šikovný a s výsledkom som veľmi spokojná," dodala Hantuchová.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies