Hantuchová dostala ako prvá Slovenka cenu za oddanosť: Pomýšľam na rodinu a venujem sa biznisu

NETKY.SK • 24 Apríl 2017, 16:00 • 2 min
Hantuchová dostala ako prvá Slovenka cenu za oddanosť: Pomýšľam na rodinu a venujem sa biznisu

BRATISLAVA - Daniela Hantuchová si v nedeľu v bratislavskom NTC ako prvá slovenská tenistka prevzala cenu za oddanosť reprezentácii v Pohári federácie. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) ju udeľuje hráčkam, ktoré vo svetovej skupine odohrali minimálne 20 stretnutí. Hantuchová nastúpila v 31 fedcupových dueloch.

slovakia

left justify in out

Hantuchová v nedeľu posunula svoj národný rekord na 58 jednotlivých zápasov v Pohári federácie tenisových reprezentačných družstiev žien, nechystá sa končiť. 

 

"Kým sa zobúdzam s tým, že to stále milujem, napĺňa ma to a baví, tak nie. Keď raz vstanem s vedomím, že stačilo, vtedy padne ono rozhodnutie. Sama vôbec netuším, kedy to bude. Je však pravda, že už mám svoj vek, pomýšľam na rodinu. Venujem sa aj biznisovým aktivitám, čo ma tiež posúva ďalej. Keď raz skončím, nebudem sedieť so založenými rukami," povedala Hantuchová po tom, ako jej v NTC v Bratislave v rámci víkendového stretnutia SR - Holandsko (2:3) v play-off o svetovú skupinu PF 2018 slávnostne odovzdali Cenu za oddanosť reprezentácii od Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).


Bývalá členka Top 5 vo dvojhre aj štvorhre si momentálne nevie predstaviť kontinuitu v úlohe trénerky na plný úväzok, nebráni sa však úvahám o budúcej pozícii kapitánky vo Fed Cupe: "Samozrejme, bola by to obrovská pocta. Najdôležitejšie však je, aby to bolo dobré pre baby. Ak by to ony chceli, tak prečo nie? K terajšiemu kapitánovi Maťovi Liptákovi pociťujem veľký rešpekt, odvádza fantastickú robotu. Čo sa týka trénerskej pozície, nie som na čosi také pripravená - veď ešte hrám, sotva by to išlo aj, aj. Veľmi rada sa rozprávam o tenise a aj počas tých fedcupových týždňov odovzdávam skúsenosti, ale je to skôr takou konzultantskou a mentorskou formou. Teší ma, keď môžem pomôcť."

Hantuchová priznala, že občas sa už ocitá na polceste: "Veru sa mi pritrafí, že som akoby na strane Maťa a fedcupovej trénerky Janette Husárovej. Snažím sa najmä mentálne nastaviť tie mladšie členky tímu, ubezpečiť ich, že som prechádzala rovnakými pocitmi. Keď mne kedysi Martina Suchá povedala, že je tiež nervózna, ľahšie sa mi spracovávalo, čo som cítila."

Čerstvo už 34-ročná popradská rodáčka v minulosti dvakrát dostala Heart Award za výkony a nasadenie v konkrétnych asociačných termínoch, teraz sa ako prvá Slovenka dočkala Commitment Award. Medzi mužmi v Davisovom pohári zo Slovákov už splnili kritériá Dominik Hrbatý, Karol Kučera a Michal Mertiňák.

 

"Pravdupovediac, keď som sem cestovala, absolútne som netušila, že sa čosi takéto chystá. V lietadle som si však uvedomila, že budem mať práve v nedeľu narodeniny a vo Fed Cupe hrám dlhšie ako polovicu života. Je to niečo naozaj výnimočné a som za to vďačná. Nikdy by mi nenapadlo, že toľko rokov budem mať česť reprezentovať. Dnes som sa na dvorci skoro rozplakala od dojatia," priznala Hantuchová.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies