Hantuchová: Ako tím môžeme dokázať čokoľvek

NETKY.SK • 2 Február 2016, 15:15 • 2 min
Hantuchová: Ako tím môžeme dokázať čokoľvek

BRATISLAVA - Všetky štyri slovenské tenistky, ktoré sú v nominácii na bratislavské víkendové stretnutie s Austrálčankami v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie reprezentačných družstiev žien, sa 18. januára lúčili hneď na úvod melbournských grandslamových Australian Open. Tímová súťaž je vhodnou platformou napraviť si náladu.

slovakia

left justify in out

"Tie výsledky v Austrálii naozaj neboli podľa predstáv. Taký je však šport, nie vždy sa darí. Netreba si z toho nič robiť. Je len začiatok roka. Musíme ďalej makať a využiť aj tento fedcupový týždeň na to, aby sme sa dostali do formy. Každým dňom sa to zlepšuje a dúfam, že do soboty budeme optimálne pripravené," povedala pre agentúru SITA 32-ročná popradská rodáčka Daniela Hantuchová, ktorá vo Fed Cupe debutovala už v sezóne 1999, má v ňom štatistiku 36:19.

Najskúsenejšia členka domáceho družstva Hantuchová zdôraznila, že Pohár federácie jej nikdy nezovšednie: "Veľmi sa na ten zápas tešíme. O to viac, že budeme hrať doma. Dúfam, že fanúšikovia nás prídu povzbudiť v čo najväčšom počte. Budú to náročné súboje, zvlášť tie proti Stosurovej. Žiadna z nás nemá proti nej práve najpriaznivejšiu bilanciu. Má jedno z najlepších podaní na okruhu a najmä v súvislosti s tým druhým platí, že asi úplne najúčinnejšie, výborne ho mixuje, je to jej veľká zbraň. Aj my však máme prednosti, ktoré môžeme využiť. Ak bude dobrá atmosféra v tíme, môžeme dosiahnuť čokoľvek."

Niekdajšia päťka svetového rebríčka WTA Hantuchová absolvovala v medzisezónnom období dlhodobú prípravu pod dohľadom Argentínčana Carlosa Rodrígueza, v minulosti kouča Belgičanky Justine Heninovej. Pripustila, že to bolo aj pod vplyvom jednej konkrétnej túžby týkajúcej sa sezóny 2016: "Olympijské hry znamenajú pre mňa nesmierne veľa. Štart na nich je jedným z mojich cieľov. Urobím pre jeho splnenie všetko, čo sa bude dať. Inak by som sotva strávila tých šesť týždňov tréningov v Číne. Ak to s tým Riom napokon nevyjde, bude ma to veľmi mrzieť."

Hantuchovú momentálne poslúcha zdravie: "Samozrejme, po tých rokoch sú tam nejaké veci, ale kým sa ráno zobudím a môžem ísť hrať, je to dobré. Snažím sa starať o seba, ako sa dá." Držiteľka kompletnej zbierky titulov z grandslamového mixu sa už neženie do extrémov, pravdepodobne stornuje účasť na novom turnaji WTA International od 8. februára v Kaohsiungu na Taiwane: "Asi to nedám... Cestovanie a takéto časové posuny už nerobia môjmu organizmu príliš dobre."

Spoludržiteľka Fed Cupu 2002 Hantuchová čerstvo už je poslednou stále hrajúcou členkou vtedajšieho družstva, po rozlúčkach Henriety Nagyovej a Martiny Suchej ohlásila koniec aktívnej činnosti aj Janette Husárová: "Urobila toho pre slovenský tenis veľmi veľa a teraz v tom pokračuje napríklad ako trénerka fedcupového tímu, čo je veľmi pekné, treba si to ceniť a vážiť. Keď som mala 9-10 rokov a vyrastala som na Slávii, bolo pre mňa veľkou motiváciou sledovať jej tréningy. Ten bekhendový kraťas som odkukala od nej..."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies