Hanobenie vlajky a hymny bude v Egypte trestným činom

NETKY.SK • 31 Máj 2014, 16:29 • 2 min
Hanobenie vlajky a hymny bude v Egypte trestným činom

KÁHIRA - Odchádzajúci dočasný egyptský prezident Adlí Mansúr dnes vydal výnos, ktorým sa hanobenie egyptskej vlajky alebo odmietnutie stáť počas zvukov egyptskej hymny stáva trestným činom.

slovakia

left justify in out

Súd za jeho spáchanie môže udeliť rok väzenia a pokutu vo výške v prepočte viac ako 4000 dolárov, informovala agentúra AP.
      

Výnos, ktorý bol zverejnený dnes, zavádza v porovnaní s vládnym návrhom z vlaňajška vyššie tresty. V prezidentskom výnose sa uvádza, že vlajka i hymna sú symbolmi štátu a musí sa im prejavovať náležitá úcta.  
      

Od vlaňajšieho zosadenia islamistického prezidenta Muhammada Mursího, ktorému predchádzali mohutné pouličné protesty, Egypt zažíva nárast nacionalistických tendencií. Diskusia o prejavovaní úcty k vlajke a štátnej hymne sa začala po tom, ako sa niektorí islamisti odmietli postaviť na znak úcty a mnohí kritici na protest proti súčasnej vlády roztrhali alebo podpálili vlajku



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies