Hannover ukončil domácu sériu Herthy

NETKY.SK • 8 November 2014, 11:09 • 2 min
Hannover ukončil domácu sériu Herthy

BERLÍN - Futbalistom Herthy BSC Berlín sa v piatok nepodarilo predĺžiť domácu víťaznú sériu, keď v 11. kole I. bundesligy podľahli na Olympijskom štadióne Hannoveru 96 výsledkom 0:2 (0:1). V predchádzajúcich troch vystúpeniach na domácej pôde dokázali zverenci trénera Josa Luhukaya zdolať VfL Wolfsburg (1:0), VfB Stuttgart (3:2) a Hamburger SV (3:0). Štvrtý úspešný zápas však už nepridali.

slovakia

left justify in out

"Je mi to ľúto najmä kvôli našim fanúšikom. Predtým sme trikrát vyhrali a verili sme, že sa nám dnes tiež podarí zvíťaziť. Škoda, že sa tak nestalo. Mrzí ma to," uviedol pre klubovú televíziu Peter Pekarík. Slovenský reprezentačný bek odohral na pravom kraji obrany odohral celé stretnutie. Príčiny ukočenia série svojho mužstva zhrnul pre Hertha TV nasledovne: "Inkasovali sme dva ľahké góly a potom sme to už mali veľmi náročné, lebo hannoverská defenzíva stála na pevných nohách. Hostia hrali dobre v obrannom bloku a nám sa smerom dopredu ťažko presadzovalo." 

 

Pre berlínskych futbalistov to bol vrátane vystúpenia v DFB-Pokali tretí duel za sebou, v ktorom odchádzali z ihriska ako zdolaní. V tabuľke I. bundesligy im patrí 13. priečka so ziskom 11 bodov. Naopak, Hannoverčania si vďaka gólom Francúza Jimmyho Brianda zo 44. min a japonského stredopoliara Hirošiho Kijotakeho zo 76. min pripísali na konto tretie víťazstvo za sebou, čo ich vynieslo na 4. priečku tabuľky najvyššej nemeckej súťaže. V doterajších 11 ligových dueloch však skórovali len deväťkrát, pričom prvýkrát od polovice septembra, keď zdolali Hamburger SV 2:0, strelili aspoň dva góly. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona