Hannover poskytne priestory svojho výstaviska na ubytovanie utečencov

NETKY.SK • 6 August 2015, 18:58 • 2 min
Hannover poskytne priestory svojho výstaviska na ubytovanie utečencov

HANNOVER - Nemecké mesto Hannover poskytne plochu svojho medzinárodného výstaviska, najväčšieho na svete, pre 300 z desiatok tisícov utečencov, ktorí v ostatnom čase prišli do krajiny. Oznámila to dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Nemecko momentálne čelí bezprecedentnému prílevu migrantov, ktorých počet má do konca tohto roka dosiahnuť takmer pol milióna, uviedol Spolkový úrad pre migráciu a utečencov (BAMF). Utečencov ubytujú v jednom z výstavných pavilónov.
     

Utečenci tu zostanú do konca septembra, dovtedy chce vedenie mesta prenajať vhodnejšie priestory pre ich ubytovanie. Hannoverské výstavisko, ktoré v roku 2000 hostilo svetovú výstavu Expo, má 496.000 metrov štvorcových krytého priestoru.
     

V iných mestách úrady riešia situáciu azylantov výstavbou stanov. Migranti prichádzajú do Nemecka najmä z krajín ako Sýria, Afganistan, Irak, Kosovo či Srbsko. Berlín sa snaží ich prílev rozložiť rovnomerne do všetkých regiónov.
     

Napriek opatreniam však narastá pravicová neznášanlivosť sprevádzaná násilím voči migrantom. Útoky na ich obydlia sa už vyskytujú takmer každý týždeň. V prvej polovici roka úrady zaznamenali 202 takýchto incidentov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies