Hannover bude dejiskom minisummitu európskych lídrov a Baracka Obamu

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 08:38 • 2 min
Hannover bude dejiskom minisummitu európskych lídrov a Baracka Obamu

BERLÍN - Nemecký Hannover bude v pondelok 25. apríla dejiskom minisummitu, na ktorom sa popri hostiteľke, nemeckej spolkovej kancelárke Angele Merkelovej zúčastní aj prezident USA Barack Obama a pravdepodobne i francúzsky prezident Francois Hollande, britský premiér David Cameron a predseda talianskej vlády Matteo Renzi.

slovakia

left justify in out

Na neformálne stretnutie s Barackom Obamom, ktorý navštívi Nemecko zrejme posledný raz počas pôsobenia v Bielom dome, pozvala európskych lídrov šéfka nemeckej spolkovej vlády, informovala dnes tlačová agentúra DPA.

 

Témami ich rokovaní by mali byť migračná kríza, vojna v Sýrii a ozbrojený konflikt na Ukrajine, a zrejme aj situácia v Líbyi a boj proti džihádistom z Islamského štátu.

 

Nemecká kancelárka dnes v Berlíne pripomenula, že už na okraji summitu krajín G20 vlani v novembri v Turecku sa uskutočnilo stretnutie v podobnom zložení. Tento formát dáva možnosť výmeny názorov na aktuálne krízy, vyplynulo z jej slov.

 

Obama pricestuje do Hannoveru v nedeľu, po návštevách v Saudskej Arábii a Londýne, aby v tomto meste ešte v ten istý deň večer spoločne s Merkelovou otvoril tamojší veľtrh.

 

Dejiskom rokovania európskych lídrov a Obamu by mal byť Zámok Herrenhausen, ktorý je jednou z hannoverských atrakcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies