Hanlonových 18 z 20 už v Trenčíne, Šatan nezvyčajne skoro

NETKY.SK • 28 Marec 2011, 07:02 • 2 min
Hanlonových 18 z 20 už v Trenčíne, Šatan nezvyčajne skoro

Hanlonových 18 z 20 už v Trenčíne, Šatan nezvyčajne skoro

slovakia

left justify in out

img

Osemnástka hokejistov z 20-člennej nominácie reprezentačného trénera Glena Hanlona sa v nedeľu popoludní zišla v Trenčíne. Na zraze úvodného kempu pred blížiacimi sa MS v Bratislave a Košiciach ešte chýbalo duo Marcel Hossa a Tomáš Surový, ktorí sa k mužstvu pripoja v pondelok. Neskôr by sa mal do prípravy zapojiť aj útočník fínskeho Ässätu Pori Tomáš Záborský.
Reprezentačný výber sa stretol v priestoroch Štadióna Mariána Gáboríka, kde absolvuje prvú časť prípravy. V posledný marcový deň sa slovenská výprava presunie do Fínska, kde 1. (o 17.30 SEČ v Lahti) a 2. apríla (o 15.00 v Kouvole) odohrá prvé dva prípravné zápasy s domácimi hokejistami. Hráči prišli na zraz v dobrej nálade a viacerým z nich padne dlhá príprava vhod, keďže ich tímy buď už vypadli z play off, alebo sa doň ani neprebojovali. Výnimkou nie je ani obranca Ivan Baranka. "Mnohí z nás už dlho neboli na ľade, v mojom prípade to ešte obmedzilo aj zranenie. Ten mesiac do začiatku šampionátu je však ideálnym časom na načasovanie formy tak, aby sme na MS podali čo najlepšie výkony. Doteraz som formu udržiaval v posilňovni či na bicykli a verím, že sa do toho dostanem veľmi rýchlo," uviedol Baranka, ktorého Spartak Moskva vypadol z play off Kontinentálnej hokejovej ligy už v prvom kole.
Prvýkrát absolvuje spoločnú prípravu od jej začiatku aj jeden z najskúsenejších hráčov a dlhoročný reprezentačný kapitán Miroslav Šatan. "Určite to bude niečo nové. Program je dosť nabitý, osem prípravných zápasov. Uvidíme, ako to bude pôsobiť na hráčov, snáď sa nepritrafí žiadna ponorková choroba. Viem však že budeme mať aj nejaké voľné dni a spestrenie bežného programu, aby to nebolo fádne a prinieslo želaný efekt," uviedol Šatan, ktorý chce dlhou prípravou kompenzovať výpadok spôsobený zranením ruky: "Na ľade to už necítim, no stopercentné to ešte nie je. Chcem tieto dni využiť na to, aby som sa do toho dostal späť čo najrýchlejšie," dodal útočník OHK Dinamo.  
Nominácia SR na úvodný kemp:
Brankári: Lukáš Škrečko (HKm Zvolen), Branislav Konrád (Slovan Bratislava)
Obrancovia: Ivan Baranka (Spartak Moskva/KHL), Peter Podhradský (Dinamo Minsk/KHL), Dominik Graňák (Dinamo Moskva/KHL), Richard Lintner (SaiPa/Fínsko), Ivan Švarný (Litvínov/ČR), Michal Sersen (Avtomobilist Jekaterinburg/KHL), Marek Ďaloga (HKm Zvolen)
Útočníci: Miroslav Šatan (Dinamo Moskva/KHL), Juraj Mikuš, Štefan Ružička a Branko Radivojevič (všetci Spartak Moskva/KHL), Martin Cibák (Severstaľ Čerepovec/KHL), Rastislav Dej (Karlove Vary/ČR), Tomáš Surový (Dinamo Riga/KHL), Milan Bartovič (Liberec/ČR), Marcel Hossa (AK Bars Kazaň/KHL), Vladislav Baláž (HKm Zvolen), Radoslav Tybor (Dukla Trenčín)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies