Hanlon v piešťanskom kempe: "Bude to len o hokeji, na iné niet čas"

NETKY.SK • 3 August 2010, 07:29 • 2 min
Hanlon v piešťanskom kempe: "Bude to len o hokeji, na iné niet čas"

Hanlon v piešťanskom kempe: "Bude to len o hokeji, na iné niet čas"

slovakia

left justify in out

img

Andrej Meszároš a Erik Čaládi sú hokejisti, s ktorými tréner slovenskej reprezentácie Glen Hanlon pôvodne nerátal v letnom kempe, štvordňové piešťanské sústredenie napokon absolvujú. Kanadský kouč zdôraznil, že akcia s dvojfázovými tréningami bude prakticky iba o hokeji, lebo na nič iné nebude čas.   Hanlon, ktorý pred pár dňami po dvoch mesiacoch opäť zavítal na Slovensko, prostredníctvom svojich asistentov pozval po vzore svojho predchodcu Ján Filca skupinu mladých hráčov do 25 rokov. Časť kádra tvoria hokejisti zo slovenských klubov, ktorých budú môcť pozývať na reprezentačné akcie aj počas sezóny, druhú skupinu zasa adepti zo zámorských klubov. Z výcvikového tábora sa ospravedlnil Češík a nahradil ho Čaládi, Meszároš požiadal realizačný tím, aby sa mohol na sústredení pripravovať spolu s týmto kolektívom.   "Väčšina z týchto chlapcov pripadá do úvahy na reprezentačné akcie v novembri, decembri i vo februári. Je to pre mňa príležitosť vidieť ich mnohých prvýkrát v akcii na ľade, bude to tu predovšetkým o hokeji a o systémoch," zdôraznil Hanlon. Novou tvárou je napríklad Mário Bližňák, útočník, ktorý už dlhšie pôsobí v zámorí, ale na reprezentačnej akcii ešte nebol. "Veľmi sa teším. Je super, že pán Hanlon zorganizoval takýto kemp pre mladých hráčov. Ja som sa po sedemtýždňovej letnej príprave vrátil minulý týždeň z dovolenky a teraz som bol párkrát na ľade, takže toto bude akcia na spríjemnenie," konštatoval Bližňák pre TASR: "V septembri idem do  kempu Vancouveru opäť zabojovať o tím v NHL. Uvidíme, či mi dá tréner dôveru, alebo pôjdem na farmu".   Tomáš Tatar ja naopak Hanlonov dobrý známy a dá sa povedať, že patrí medzi jeho nádeje v nastávajúcich troch rokoch zmluvného pôsobenia pri kormidle národného tímu. V máji už pod jeho vedením reprezentoval na MS, ale na klubovej úrovni má podobnú líniu ako Bližnák. "Myslím, že toto je sezóna, v ktorej je čas preraziť. Uvidím, či dostanem šancu od Detroitu na NHL. Či to bude jeden zápas, päť, alebo dvadsať..., ale určite som odhodlaný na tom riadne popracovať." Tatar sa v lete snažil nabrať potrebnú kondičnú silu a na ľad sa chystal práve v týchto dňoch. Pre TASR priznal, že po pozvánke do Hanlonovho kempu musel naň skôr: "Pravdupovediac, cítil som sa trochu nesvoj. Uvidím, ako to bude tu v Piešťanoch, ale nepochybujem, že to je výborná akcia."                 nominácia na piešťanský kemp:
brankári - Július Hudáček (HC Košice), Branislav Konrád (Slovan Bratislava), Jaroslav Janus
obrancovia - Martin Štajnoch (Slovan Bratislava), Marek Biro, Matúš Vizváry (všetci HC'05 Banská Bystrica), Radoslav Trefný, Juraj Mikuš (obaja Dukla Trenčín), Martin Gründling (HK 36 Skalica), Ján Brejčák (HK ŠKP Poprad), Vladimír Mihálik (Tampa Bay/NHL), Andrej Meszároš (Philadelphia/NHL)
útočníci - Marcel Haščák, Tomáš Marcinko (HC Košice), Roman Tománek (HC'05 Banská Bystrica), Radoslav Tybor (Dukla Trenčín), Michal Chovan, Tomáš Tatar (HKM Zvolen), Mário Bližňák (Vancouver Canucks/NHL), Marek Viedenský (MšHK Prievidza), Peter Ölvecký (Manitoba Moos), Radoslav Illo (HK 95 Považská Bystrica), Marek Slovák, Erik Čaládi (obaja HK Nitra).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies