Hane Zagorovej a jej albumu O lásce vyslovili obdiv o generáciu mladší autori

NETKY.SK • 2 Január 2017, 14:55 • 2 min
Hane Zagorovej a jej albumu O lásce vyslovili obdiv o generáciu mladší autori

BRATISLAVA - Hana Zagorová, jedna z najväčších hviezd a stálic českej populárnej scény, deväťnásobná zlatá slávica, držiteľka Diamantovej platne Supraphonu za viac než desať miliónov predaných zvukových nosičov a členka Siene slávy hudobných cien Anděl, oslávila v septembri minulého roku významné životné jubileum.

slovakia

left justify in out

Pre svojich priaznivcov si ako darček pripravila nový štúdiový album O Lásce, na ktorý jej ponúkli svoje piesne aj o dve generácie mladšie osobnosti popu, rocku a folku. Album O Lásce, ktorý vyšiel v septembri na CD aj vinyle, obsahuje okrem iného i pieseň Je tady podzim. Autorom hudby je Jíři Hradil, inak aj klavirista a hráč na klávesové nástroje v skupine Tata Bojs.

 

Text piesne pridal spevák a frontman Vypsané fixy Márdi, ktorý dodal: „Napadlo nás, že by sme mohli dať pani Hane dodatočne k jej okrúhlym narodeninám darček v podobne klipu ku skladbe, ktorú sme pre ňu napísali. Je perfektne naspievaná a dokonale zapadá do obdobia, kedy vyšiel album O lásce. V klipe ho veľmi pekne zachytil režisér Jíři Strnád. Bola to z našej strany troche partizánska akcia, ale pevne dúfame, že to bude pre Hanu Zagorovú potešujúce prekvapenie. Také, akým každý darček má byť.”

 

 

„Zložiť pieseň pre Hanu Zagorovú bola nádherná výzva. Pre mňa v podstatne relatívne jednoduchá úloha, keďže aj mne je šansón veľmi blízky. Určite nie po interpretačnej stránke ale po tej autorskej. Chcel som napísať pieseň o láske, ale takú, v ktorej texte by sa slovo láska neobjavilo. Hanina konečná interpretácia ju napokon aj tak obsahuje, čo je samozrejme jej osobný a slobodný prístup k celkovému vyzneniu obsahu skladby, na ktoré má právo a mne nič iného nezostáva, len to s pokorou rešpektovať a obdivovať,” dodal pre médiá Ondřej Gregor Brzobohatý, ktorý je autorom titulného šansónu O lásce.

 

„Hanu Zagorovú považujem za múdru a skromnú ženu. Veľmi na mňa zapôsobilo, keď sa v roku 1989 postavila proti komunistickému režimu, bez toho aby vedela, ako dlho to bude ešte trvať. Bolo mi cťou pre ňu napísať skladbu,” doplnil Michal Hrůza, na albume autorom citovej skladby Zasněná. „Keď som sa minulý rok v lete dopočul, že Hanka Zagorová pripravuje nový album, povedal som si, že skúsim šťastie a napíšem jej pieseň. Len čo som Hanke poslal demo nahrávku, nadšene mi volala, že sa jej skladba páči a pýtala sa ma, prečo tak krásnu skladbu nespievam sám. Veľmi ma potešilo, keď povedala, že som presne trafil do jej vkusu. Tiež sa čudovala, že vo svojom veku som napísal tak zrelý text. To, že spieva moju skladbu práve ona, je pre mňa veľká pocta,” uviedol pre médiá spevák a skladateľ Martin Chodúr, autor hudby aj textu k skladbe On se vrátí.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies