Handzušovi sa končí zmluva, chce zostať v NHL

NETKY.SK • 14 Marec 2014, 12:25 • 2 min
Handzušovi sa končí zmluva, chce zostať v NHL

CHICAGO - Slovenský hokejový veterán Michal Handzuš chce aj v ďalšom ročníku pokračovať v kariére v zámorskej NHL, kam vstúpil v sezóne 1998/1999. Čerstvo 37-ročný stredný útočník (nar. 11. marca 1977), ktorý by mal čoskoro nastúpiť na svoj tisíci duel v základnej časti najlepšej ligy sveta, má so Chicagom platný kontrakt do konca aktuálneho ročníka.

slovakia

left justify in out

"Ešte nad tým neuvažujem. Už veľmi dlho hrám na to, aby som každý rok zostal v NHL. Človek musí stále dokazovať, že na to má. Musím hrať dobre, aby som mal možnosť pôsobiť v lige aj na budúcu sezónu," uviedol pre SME banskobystrický rodák, ktorý má na konte 996 stretnutí v základnej časti s bilanciou 185 gólov a 294 stretnutí. "Keď som začínal, tak boli pre nás tridsaťroční hráči starí. Dnes sa to posúva. Správnou životosprávou môžete hrať dlho. Nie je problém vidieť 'top' štyridsaťročných hokejistov," ponúkol svoj pohľad skúsený center.

 

Handzuš začal písať kapitolu NHL vo farbách St. Louis Blues. Bodovo explodoval hneď v nasledujúcom ročníku (25+28), keď bol súčasťou produktívnej útočnej formácie s krajanmi Pavlom Demitrom a Ľubošom Bartečkom na krídlach prezývanej "The Slovak Pack". V marci 2001 putoval Handzuš do Phoenixu v rámci výmeny za Keitha Tkachuka. Z Arizony sa v júni 2002 sťahoval do Philadelphie, kde si v ročníku 2003/2004 utvoril kariérne maximum 58 bodov (20+38). Neskôr pôsobil aj v Chicagu, Los Angeles a San Jose, od apríla 2013 je znova hráčom Blackhawks a hneď v júni im pomohol vybojovať Stanleyho pohár. "Stále sme hladní po úspechoch. Je jedno, či ho vyhráte raz alebo dvakrát, motiváciu máte stále. V tíme máme výborných lídrov. Teraz ladíme formu. Dúfam, že v zostávajúcich zápasoch základnej časti sa zlepšíme, lebo nehráme tímovo. Po olympijských hrách prišla menšia kríza. Máme v zápasoch dobré momenty, ale striedame ich so slabšími. Ťažko nás niekto zdolá, keď sa poctivo vraciame," podotkol Handzuš. Jeho krajan a spoluhráč Marián Hossa momentálne chýba Blackhawks pre zranenie v hornej časti tela, ktoré si privodil 1. marca v zápase proti Pittsburghu. "Je to jeden z našich najlepších hráčov, výborný je smerom dopredu aj dozadu. Keď hrá, máme viac vyrovnaný tím a môžeme to rozložiť," dodal pre SME majster sveta 2002 Handzuš, ktorý v tejto sezóne nazbieral v 46 dueloch dvanásť bodov (4+8). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona