Handzušova premiéra v oslabení, Jágrovo jubileum - zaujímavosti

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 08:08 • 2 min
Handzušova premiéra v oslabení, Jágrovo jubileum - zaujímavosti

BOSTON - Zaujímavosti po štvrtom finále hokejového Stanleyho pohára medzi Bostonom a Chicagom (5:6 po predĺžení, zdroj: nhlmedia.com):

slovakia

left justify in out

- Obranca Blackhawks Brent Seabrook sa stal len piatym zadákom v histórii, ktorý strelil v jednej sezóne v play-off dva góly v predĺžení. Pred ním sa to podarilo Leovi Reisemu z Detroitu (1950), Chrisovi Cheliosovi z Chicaga (1995), Niclasovi Wallinovi z Caroliny (2002) a Scottovi Niedermayerovi z Anaheimu (2007). Seabrook rozhodol v predĺžení už aj 29. mája v siedmom zápase semifinále Západnej konferencie proti Detroitu. 

- Štvrtýkrát za posledných päť rokov je po prvých štyroch zápasoch finále stav 2:2. Výnimkou bol iba vlaňajšok, keď Los Angeles viedlo nad New Jersey 3:1. 

- V 22 prípadoch od zavedenia sedemzápasového play-off v roku 1939 bolo finále po prvých štyroch stretnutiach vyrovnané. Pätnásťkrát (68,2 %) sa potom víťaz duelu číslo päť tešil napokon zo zisku Stanleyho pohára, avšak od roku 2001 to neplatilo v štyroch zo šiestich prípadov. 

- Stredajší zápas bol 27. v tohtoročnom play-off, ktorý sa rozhodol až v predĺžení (celkovo sa hralo 84 súbojov). Rekordom je 28 stretnutí play-off s rozhodnutím v predĺžení v roku 1993 (85 zápasov). 

- Naposledy sa tri predĺženia v jednom finále hrali v roku 1993 medzi Montrealom a LA, všetky vyhrali Canadiens. 

- Blackhawks majú v play-off 2013 v predĺžení bilanciu 5:2, Bruins 3:5 (3:1 doma). 

- Gól Michala Handzuša zo 7. min ukončil 129:14 min dlhajúcu šnúru bez inkasovaného gólu brankára Tuukku Raska. Fínsky gólman v domácom prostredí dokonca neinkasoval 193:16 min, čo je nový klubový rekord Bruins v play-off. 

- Blackhawks naposledy inkasovali dva góly v oslabení 10. marca proti Edmontonu. 

- V tohtoročnom finále premenil Boston štyri zo štrnástich presiloviek (71,4 %). Blackhawks mali pritom do tejto série 94,8 % úspešnosť oslabení. 

- Blackhawks vďaka Patrickovi Sharpovi ukončili sériu 23 neúspešných presiloviek v rade. 

- Naposledy jedenásť gólov vo finále Stanleyho pohár padlo v roku 2010, keď Chicago zdolalo v piatom zápase Philadelphiu 7:4. 

- Z 36 korčuliarov dosiahlo minimálne jeden kanadský bod až dvadsaťdva. Jedenásť gólov strelilo desať hráčov. 

- Bruins neinkasovali šesť gólov v play-off od roku 1996, keď prehrali v druhom zápase konferenčného štvrťfinále s Floridou 2:6. Blackhawks nedostali päť gólov vo vyraďovacej časti od prehry 3:5 s Philadephiou vo štvrtom finále 2010. 

- Český útočník Bostonu Jaromír Jágr nastúpil na 200. zápas kariéry v play-off a dosiahol v ňom dve asistencie. Stal sa devätnástym korčuliarom a celkovo 21. hráčom histórie, ktorý dosiahol tento počet duelov. Vďaka dvom asistenciám ich má na svojom konte 121 a v historickej tabuľke mu patrí spoločne s Alom MacInnisom a Glennom Andersonom deviata priečka. 

- Michal Handzuš strelil vo svojom 95. vystúpení v play-off prvý gól vo vlastnom oslabení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies