Handzuša láka Švédsko, Lintnerovi vyjde v ústrety

NETKY.SK • 9 September 2015, 17:26 • 2 min
Handzuša láka Švédsko, Lintnerovi vyjde v ústrety

BRATISLAVA - Útočník Michal Handzuš má za sebou kompletnú letnú prípravu, cíti sa dobre a rád by si vyskúšal ešte kvalitnú hokejovú súťaž v Európe. Skúsený 38-ročný center začne sezónu doma v Banskej Bystrici, ale ťahá ho to ešte stále s hokejom za hranice Slovenska.

slovakia

left justify in out

"Najviac ma láka Švédsko a trochu aj Švajčiarsko pre celkový pohľad na hokej a prácu s mládežou. Zatiaľ to však neriešim. V rodine sa nám narodila dcérka, aj preto chcem zostať v úvode sezóny ešte doma v Banskej Bystrici a pomôcť tímu v extralige. Určite potrebujem pár zápasov na rozbeh,“ uviedol Handzuš v rozhovore pre slovenské médiá.


Ďalší ročník najvyššej slovenskej súťaže Tipsport extraligy štartuje už vo štvrtok dvoma zápasmi a v jednom z nich sa predstaví práve vlaňajší finalista HC '05 iClinic Banská Bystrica na domácom ľade proti Nitre. "Vlani v semifinále to bola proti Nitre jedna z najlepších sérií, aké som zažil. Bolo to vyhecované a ten náboj tam určite zostal. Nebude to však iba o mne na jednej a Jožkovi Stümpelovi na druhej strane. Verím, že fanúšikov ten zápas zaujme ako celok,“ uviedol Handzuš.


Hlavným trénerom Banskej Bystrice v novej extraligovej sezóne bude Vladimír Országh, Handzušov spoluhráč z reprezentácie aj zlatého tímu z MS 2002 v Göteborgu. "Asi som už poriadne starý, keď ma moji spoluhráči trénujú. Vlado ma však viedol už pred dvoma rokmi počas lockoutu v NHL. Je dobré, že hráči ako on začínajú trénovať. Prinesú do nášho hokeja skúsenosti zo zahraničia,“ podotkol Handzuš.


Trojnásobný medailista z majstrovstiev sveta aj víťaz Stanleyho pohára Handzuš verí, že jeho dobrý kamarát Richard Lintner sa z pozície šéfa Pro-Hokeja zaslúži o pozdvihnutie úrovne najvyššej slovenskej súťaže. "Má progresívne zmýšľanie, v zahraničí videl, ako veci majú fungovať, a bude sa to snažiť aplikovať aj na Slovensku. Je to len dobré pre slovenský hokej, že vzal tú funkciu, aj keď s tými zmenami to pôjde iba veľmi pomaly,“ myslí si Handzuš.

 

Je pripravený spolupracovať s Lintnerom, ale do funkcionárskej roboty mu nechce liezť. Určite však vie, že treba dostať hokej viac do televízie a propagovať ho, ako sa len bude dať. "Rišo má vlastnú hlavu a cestu, ale keď ma poprosí o pomoc, budem sa mu snažiť vyjsť v ústrety,“ pripustil Handzuš.


Ako je známe, práve Handzuš je jedným z hovorcov veľkej skupiny kvalitných slovenských hokejistov, takmer výlučne reprezentantov, ktorá nie je spokojná s výsledkami júnového kongresu SZĽH a znovuzvolením Igora Nemečka do funkcie prezidenta. Handzuš a spol. nesúhlasia ani so zmenami, ktoré vyplynuli z tejto situácie, čiže zvolením Zdena Cígera za reprezentačného trénera a Róberta Švehlu na post generálneho manažéra reprezentácie, hoci oboch uznávajú ako bývalých skvelých hokejistov.


Väčšina hráčov doteraz preferuje principiálny postoj nereprezentovať pod súčasným vedením slovenského hokeja. K možnej dohode s druhou stranou, ktorá vychádza aj zo zmien súčasných stanov SZĽH, Handzuš povedal: "Robo Švehla nám len prečítal článok o zmene stanov, ako to chce pán Nemeček. Ak on sám uzná, že stanovy treba zmeniť, môžeme sa o tom baviť. Na druhej strane sa pýtame, či je férové, aby pán Nemeček zostal v funkcii, keď bol zvolený podľa starých stanov? Dalo sa stretnúť a diskutovať o tom hneď po kongrese SZĽH, ale zo strany zväzu nebola snaha. Teraz už veľa hráčov odišlo do zámoria a bude ťažšie komunikovať.“


Podľa neho postoj reprezentantov v tejto kauze sa verejnosť dozvie, keď príde na to vhodný čas. "My hráči máme medzi sebou zásadné veci odkomunikované. Máme pripravené nejaké naše veci, ale na verejnosť ich teraz nechceme dávať.“
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies