Handzuš zostáva v Chicagu, so šampiónom sa dohodol na novej ročnej zmluve

NETKY.SK • 5 Júl 2013, 19:27 • 2 min
Handzuš zostáva v Chicagu, so šampiónom sa dohodol na novej ročnej zmluve

CHICAGO - Slovenský hokejista Michal Handzuš pokračuje v kariére v tíme Chicago Blackhawks. Skúsený center, ktorý v uplynulej sezóne získal s "čiernymi jastrabmi" vytúžený Stanleyho pohár, sa v piatok dohodol s vedením klubu na novej ročnej zmluve. Podľa zámorských médií mu kontrakt vynesie 1 milión dolárov.

slovakia

left justify in out

Handzuš sa po jarnom príchode zo San Jose stal dôležitou súčasťou chicagskej kabíny. Kým v tíme Sharks nastupoval v treťom či štvrtom útoku, tréner Hawks Joel Quenneville mu dal dôveru v strede druhej útočnej formácie, na ktorej zostal až do konca sezóny. V základnej časti pomohol "jastrabom" k zisku Prezidentskej trofeje šiestimi bodmi (1+5) v 11 zápasoch, v 23 dueloch play off pridal ďalších 11 bodov (3+8).

Po konci sezóny absolvoval rodák z Banskej Bystrice naraz dve operácie, keď pod skalpel putovalo jeho ľavé koleno aj pravé zápästie. Hoci zo zámoria prichádzali správy o jeho odchode zo Chicaga, stal sa pravý opak. Majster sveta z Göteborgu, ktorý v minulosti obliekal v NHL aj dresy St. Louis, Phoenixu, Philadelphie či Los Angeles, pár minút po otvorení trhu s voľnými hráčmi predĺžil spoluprácu s Blackhawks.

Okrem Handzuša zostáva v Chicagu aj ďalší člen víťazného kádra Michal Rozsíval, český obranca podpísal s vedením klubu dvojročnú zmluvu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies