Handzuš zahnal myšlienky o konci kariéry, požiada o preklasifikovanie trestu

NETKY.SK • 23 Február 2017, 08:36 • 2 min
Handzuš zahnal myšlienky o konci kariéry, požiada o preklasifikovanie trestu

BRATISLAVA - Michal Handzuš zahnal úvahy o konci hokejovej kariéry, pripravuje sa na návrat na ľad v drese HC '05 iClinic Banská Bystrica.

slovakia

left justify in out

Referuje o tom štvrtkové vydanie denníka Šport. Tridsaťdeväťročný útočník dostal 23. januára od disciplinárnej komisie Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) dištanc na tri mesiace za zákrok na Košičana Tomáša Hričinu z 13. januára 2017. Skúsený center "baranov" sa napokon rozhodol, že využije možnosť po polovici trestu požiadať o preklasifikovanie zostatku na podmienečný. Ak uspeje, stihne záver základnej časti Tipsport ligy 2016/2017, v opačnom prípade sa jeho trest skončí až počas finále play-off. Po vynesení verdiktu Handzuš naznačil aj alternatívu s odchodom na hokejový dôchodok.  

"Prestal som myslieť na koniec kariéry a začal trénovať. Povedal som si, že to ešte skúsim. Požiadam disciplinárku o prekvalifikovanie trestu a ak mi vyhovie, budem bojovať ďalej," cituje Šport Handzuša. V prospech návratu vraj zavážil aj postoj trénera Banskej Bystrice Vladimíra Országha: "Vlado povedal, že ma chce, ale nemôže mi garantovať mesto v zostave. Musím si ho vybojovať, to je úplne prirodzené. Tréneri mi hovorili, aby som pokračoval a zostal pri mužstve. Po týchto slovách som začal rozmýšľať pozitívne."       

Majster sveta z Göteborgu 2002, vicemajster sveta z Helsínk 2012 či víťaz Stanleyho pohára 2013 s Chicagom stihol v tejto sezóne najvyššej domácej súťaže odohrať iba štyri zápasy. Debutoval až v 35. kole Tipsport ligy, keď 3. januára nastúpil za materský klub z Banskej Bystrice na derby proti Zvolenu (3:4). Pred tým naposledy súťažne hral 22. apríla 2016 v šiestom súboji neúspešného finále vlaňajšieho play-off proti HK Nitra.   
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona