Handzuš ukáže Stanleyho pohár vo štvrtok, Hossa v sobotu

NETKY.SK • 7 August 2013, 11:48 • 2 min
Handzuš ukáže Stanleyho pohár vo štvrtok, Hossa v sobotu

TRENČÍN - Slávny hokejový Stanleyho pohár už vo štvrtok premiérovo zavíta do Banskej Bystrice zásluhou útočníka Michala Handzuša, ktorý ho v sezóne 2012/2013 získal s klubom zámorskej NHL Chicago Blackhawks.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok večer sa v centre mesta uskutočnia oslavy, na pódium na Námestí SNP by mal Handzuš prísť aj s trofejou o 18.00 h, program pre fanúšikov je naplánovaný už od 16.00 h. Robustný center Chicaga pôjde vo štvrtok večer s prestížnou trofejou v otvorenom aute pomalým tempom celým spomenutým banskobystrickým námestím. Ľudia si ho tak budú môcť odfotiť a byť pri prestížnom hokejovom pohári čo najbližšie. "Mám obavy, aby veľa ľudí nebolo sklamaných, že sa s trofejou neodfotia. Žiaľ, asi nebude možné uspokojiť každého. Na pódiu by som chcel Stanley cup zdvihnúť nad hlavu, no doktor mi odporučil vzhľadom na pooperačné liečenie ruky, aby mi ho niekto pozdvihol. Bude to môj najlepší kamarát,“ prezradil Michal Handzuš.

Cenný hokejový grál pobudne v Banskej Bystrici až do piatka 9. augusta do 17.00 h. Potom ho prevezú do Trenčína za ďalším slovenským hokejistom Chicaga útočníkom Mariánom Hossom. Počas pobytu v meste pod Urpínom uvidia prestížnu trofej aj detskí pacienti v Rooseveltovej nemocnici, mladí talentovaní hokejisti na zimnom štadióne v Banskej Bystrici a najbližší príbuzní a známi Michala Handzuša. "Bude to náročné. Mám veľa známych, kamarátov a chcem, aby sa s trofejou potešil každý z nich. Chcem urobiť fotky s pohárom tam, kde som vyrastal, teda ísť na pre mňa špeciálne miesta, ktoré sa viažu s mojou hokejovou kariérou a životom. Plánujem aj dve súkromné akcie, prvú pre priateľov a partnerov a druhú rodinnú v piatok s najbližšími. Zoznam je veľmi početný, takže bude to pre mňa dosť náročné a únavné. A čo bude v samotnom pohári? To neviem, všetko sa bude diať spontánne,“ ozrejmil svoje plány jeho prvý hokejový držiteľ z Banskej Bystrice. 

Stanleyho pohár zavíta do Trenčína v piatok večer a Marián Hossa pre cennú trofej naplánoval súkromnú akciu. Verejnosti ho už druhýkrát v kariére ukáže až v sobotu popoludní. Od 17.00 h bude program na trenčianskom Zimnom štadióne Pavla Demitru. "Aj Marcel Hossa by bol veľmi rád pri tom, keď jeho brat ukáže Trenčínu pohár už druhý raz, ale nejde to. Žiaľ, povinnosti v jeho klube Dinamo Riga mu to neumožnia," cituje denník Šport Petra Neveriša, európskeho agenta Mariána Hossu. 

V oboch lokalitách, Trenčíne aj Banskej Bystrici, je pripravený bohatý sprievodný program - rôzne súťaže, dražby či vystúpenia hudobných kapiel. 

Prehľad slovenských hokejistov, ktorí získali Stanleyho pohár: 
1961 - Stan Mikita (Chicago Blackhawks) 
2003 - Jiří Bicek (New Jersey Devils) 
2004 - Martin Cibák (Tampa Bay Lightning) 
2008 - Tomáš Kopecký (Detroit Red Wings) 
2009 - Miroslav Šatan (Pittsburgh Penguins) 
2010 - Marián Hossa a Tomáš Kopecký (Chicago Blackhawks) 
2011 - Zdeno Chára (Boston Bruins) 
2013 - Marián Hossa a Michal Handzuš (Chicago Blackhawks) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies