Handzuš proti USA do prvého útoku namiesto Hossu, v bránke opäť Laco

NETKY.SK • 7 Máj 2012, 11:13 • 2 min
Handzuš proti USA do prvého útoku namiesto Hossu, v bránke opäť Laco

Handzuš proti USA do prvého útoku namiesto Hossu, v bránke opäť Laco

slovakia

left justify in out

img

Michal Handzuš nastúpi v pondelňajšom zápase na majstrovstvách sveta proti USA v prvom útoku spolu s Tomášom Kopeckým a Brankom Radivojevičom. Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek ďalej potvrdil, že do bránky sa opäť postaví Ján Laco, no hrať určite nebude obranca Kristián Kudroč, ktorý má problémy s chrbtom.
      Hlavný tréner tak vyradil z prvej formácie i zostavy na pondelňajší zápas Marcela Hossu, ktorému sa príliš nedarilo. Skúsený útočník nesplnil trénerské očakávania, keď si v ôsmich dueloch záverečnej prípravy a dvoch na MS do štatistík zapísal iba jediný bod za asistenciu. Hossa trénerom z typologického hľadiska nesadne ani do defenzívnych činností, proti Fínom ho napríklad v oslabeniach vôbec nevyužívali. "V noci som premýšľal, ako bude vyzerať zostava a premietal sa mi ešte ten duel s Fínskom. Mišo Handzuš nakoniec nastúpi v prvom útoku. Ostatné formácie zatiaľ nebudeme meniť. V bránke sa opäť predstaví Ján Laco," uviedol na dopoludňajšom rozkorčuľovaní.
      Vůjtek verí, že Handzuš dokáže stmeliť prvú formáciu a pomôže niečo spraviť s nízkou produktivitou tímu. "Je to veľmi skúsený hráč, či už na vhadzovaniach, alebo v presilovkových formáciách a mal by stmeliť prvú formáciu. Dúfam, že dnes už padnú aj góly," pokračoval.
      Handzuša v posledných týždňoch trápil zapálený bedrový kĺb, no vďaka liečbe u špecialistu v zámorí sa už cíti silnejší a nevie sa dočkať štartu na šampionáte. "Cítim sa celkom dobre a nevidím dôvod nehrať. Na tréningu sme sa s chalanmi z útoku veľa rozprávali, aby sme sa rýchlo spoznali a na ľade nám to išlo. Máme štyri vyrovnané päťky, ktoré hrajú dobrý hokej a musíme hrať aj naďalej ako jeden tím," vyhlásil Handzuš, ktorý sa vyjadril aj k najbližšiemu súperovi Slovákov: "Majú mladé rýchle mužstvo s množstvom dobrých hráčov, ktorí výborne korčuľujú a majú dobrú palicovú techniku. Bude to veľmi ťažký súper."
      Tréner Vůjtek pozorne sleduje aj dianie v play off zámorskej NHL, kde v noci na pondelok skončil svoju púť tím St. Louis Blues a s ním aj brankár Jaroslav Halák. Jeho príchod do Helsínk je tak už teraz vysoko nepravdepodobný. Pravdepodobnejší by bol, keby séria pokračovala a Blues by vypadli v 7-zápasovej bitke, na ktorej by sa Halák už aktívne zúčastnil. "Situáciu pozorne sledujeme. Halák však nechytal, takže šanca na jeho príchod je minimálna, dá sa povedať aj žiadna. Rovnako to vyzerá aj s Andrejom Meszárošom z Philadelphie, ktorý taktiež nezasiahol do bojov a Marián Gáborík ešte hrá," informoval o možných posilách Vůjtek.
      "Určite ho budeme dnes poobede kontaktovať, ale osobne si myslím, že tá šanca je skoro nulová. Pokiaľ nehral, klub sa k tomu bude stavať negatívne," pridal sa generálny manažér Otto Sýkora. Dodal, že podľa rozhovoru s Halákom sa rozhodnú, či na súpisku dopíšu tretieho brankára Júliusa Hudáčeka.
      Predpokladané zostavy:
      SR:
      Laco - Chára, Graňák, Starosta, Vydarený, Sekera, Baranka, Sersen - Radivojevič, Handzuš, Kopecký - Šatan, Surový, Hudáček - Miklík, Mikúš, Tatar - Haščák, Bližňák, Bartovič - (Hossa)
      USA:
      Howard (Bachman) - Johnson, Fowler, Goligoski, Faulk, Petry, Butler, Braun - Ryan, Šťastný, Pacioretty - Lasch, Slater, Okposo - Atkinson, Abdelkader, Palmieri - Brown, Dwyer, Thompson - Crabb.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona