Handzuš po prehre so Švédmi otvorene pomenoval nedostatky hry Slovenska

NETKY.SK • 5 Apríl 2019, 10:13 • 2 min
Handzuš po prehre so Švédmi otvorene pomenoval nedostatky hry Slovenska

Topoľčany - Slovenskí hokejoví reprezentanti vo štvrtok podľahli Švédom 0:4 v úvodnom zápase záverečnej prípravy pred majstrovstvami sveta. Michalovi Handzušovi nevyšiel návrat na reprezentačnú striedačku ku Craigovi Ramsaymu podľa predstáv. Slovenskí hokejisti prehrali vo štvrtok v Topoľčanoch so Švédskom jasne 0:4, staronový asistent síce videl na hre aj pozitíva, no viac sa zameral na nedostatky a upozornil, že v ďalších týždňoch čaká tím veľa práce.

slovakia

left justify in out

Držiteľ troch medailí z MS (1-2-0) i slávneho Stanleyho pohára vypomáhal národnému tímu už v minulej sezóne, v tomto ročníku však na striedačke absentoval. Od generálneho manažéra Miroslava Šatana dostal ponuku na pozíciu asistenta už vlani v lete, ale vtedy ju odmietol. Teraz svoj postoj prehodnotil a obnovenú premiéru si odkrútil vo štvrtok.

 

"Máme pred sebou veľa práce," skonštatoval po zápase so Švédskom: "Začiatok bol veľmi rýchly, polovica hráčov nehrala hokej mesiac a pol a bolo to vidieť. No po desiatich minútach sa chalani chytili, dreli, snažili sa hrať rýchlo a v určitých veciach sa prispôsobili Švédom. Ale máme veci, na ktorých musíme pracovať."

 

 

Po tom, ako sa domáci hokejisti dostali spod úvodného tlaku Švédov, vypracovali si niekoľko veľmi dobrých šancí, tie prišli najmä počas dvoch presiloviek, no nedokázali ich využiť: "Chýbalo nám viacero vecí a jedna z nich bola priamočiarosť a sila v súbojoch. Za stavu 0:1 i 0:2 sme mali čisté šance a keby tam padol gól, zmenilo by to zápas."

 

Handzuš upozornil, že dôraz v príprave treba dať na eliminovanie výkyvov a výpadkov v zápasoch: "Potrebujeme vyrovnané výkony celých 60 minút a nie iba 30. Bolo vidieť, že keď sa chalani chytili, hrali so Švédmi vyrovnaný zápas. Snažil som sa im niektoré veci, ktoré som si všimol, naznačiť. Myslím si, že aj ja sa budem od zápasu k zápasu zlepšovať. Máme ich ešte osem a verím, že si nájdeme ten systém. Od budúceho týždňa sa budeme viac venovať dôležitým veciam, ktoré nám urobia kostru toho, ako chceme hrať."

 

 

Slovenskí hokejoví reprezentanti síce vo svojom premiérovom zápase v Topoľčanoch jasne prehrali, no domáci fanúšikovia ich napriek tomu vytlieskali. Podľa Handzuša aj to ukazuje, že národný tím by mal navštevovať aj menšie mestá: "Atmosféra bola super. Myslím si, že je perfektné, že sa chodí aj do menších miest. Je dôležité chodiť do regiónov, aby sa najlepší hráči ukázali deťom a mládeži. Teraz to bolo vidieť, prišiel plný dom."

 

Slovenskí hokejisti odohrajú pred štartom domáceho svetového šampionátu ešte osem prípravných duelov. Počas nasledujúcich aprílových týždňov ich čakajú dvojzápasy proti Nemecku (11. 4. v Kaufbeurene a 13. 4. v Garmisch-Partenkirchene), Rakúsku (19. 4. v Salzburgu a 20. 4. v Innsbrucku) a Česku (26. 4. v Trenčíne, 27. 4. v Nitre). V máji si zmerajú sily v Poprade s tímom Veľkej Británie (4. 5.) a prípravu uzavrú súbojom s Nórskom v Michalovciach (7. 5.).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies