Handzuš chce napriek operácii ruky zdvihnúť Stanleyho pohár

NETKY.SK • 5 August 2013, 14:19 • 2 min
Handzuš chce napriek operácii ruky zdvihnúť Stanleyho pohár

BANSKÁ BYSTRICA - Slávny hokejový Stanleyho pohár príde za Michalom Handzušom do Banskej Bystrici vo štvrtok 8. augusta popoludní. Hlavné oslavy sa uskutočnia na Námestí SNP o 18.00 h, stredný útočník Chicaga Blackhawks vtedy predstaví trofej obyvateľom mesta.

slovakia

left justify in out

Na pódiu v centre stredoslovenskej metropoly je pripravený bohatý program, ktorý sa začne už o 16.00 h. V rámci osláv príchodu Stanleyho pohára pod Urpín vystúpia aj skupiny Hex, Družina, moderovať bude Slavomír Jurko a pre návštevníkov sú pripravené rôzne súťaže.

"Chcem, aby Stanleyho pohár v mojom rodnom meste videlo čo najviac ľudí. Ja som sa s ním už viackrát potešil v Amerike. Teraz je rad na ľuďoch, pre ktorých je táto trofej magnetom. Každý sa ho chcel v Chicagu dotknúť, alebo ho aspoň zblízka vidieť. Niečo podobné očakávam aj doma," uviedol na pondelkovej tlačovej besede v Banskej Bystrici Michal Handzuš, ktorý chce na Námestí SNP dražiť svoj dres HC ´05 Banská Bystrica. Hrával v ňom v úvode minulej sezóny počas výluky v NHL. Do dražby pôjde aj hokejka, s ktorou odohral jeden finálový zápas v NHL a následne sa bude licitovať aj o identickú repliku Handzušovho dresu Chicaga Blackhawks. "Výťažok z dražby pôjde deťom, ktoré trpia detskou obrnou a pre slabo vidiace deti v Banskej Bystrici. Na charitatívne veci pôjdu aj financie z akcie, v ktorej dostane päť ľudí možnosť napiť sa zo Stanleyho pohára, kde bude naliate šampanské. Môžu sa napiť aj deti, v tomto prípade nalejme do pohára detské šampanské,“ vysvetľoval Handzuš. 

Robustný center Chicaga Blackhawks a odchovanec banskobystrického hokeja pôjde vo štvrtok večer s prestížnou trofejou v otvorenom aute pomalým tempom celým Námestím SNP. Ľudia si ho tak budú môcť odfotiť a byť pri prestížnom hokejovom pohári čo najbližšie. "Mám obavy, aby veľa ľudí nebolo sklamaných, že sa s trofejou neodfotia. Žiaľ, asi nebude možné uspokojiť každého. Na pódiu by som chcel Stanley cup zdvihnúť nad hlavu, no doktor mi odporučil vzhľadom na pooperačné liečenie ruky, aby mi ho niekto pozdvihol. Bude to môj najlepší kamarát,“ prezradil Michal Handzuš. 

Slávny pohár bude v Banskej Bystrici do piatka 9. augusta do 17.00 h. Potom ho prevezú do Trenčína za ďalším slovenským hokejistom Chicaga Blackhawks Mariánom Hossom. Počas pobytu v meste pod Urpínom uvidia prestížnu trofej aj detskí pacienti v Rooseveltovej nemocnici, mladí talentovaní hokejisti na zimnom štadióne v Banskej Bystrici a najbližší príbuzní a známi Michala Handzuša. "Bude to náročné. Mám veľa známych, kamarátov a chcem, aby sa s trofejou každý z nich potešil. Chcem urobiť fotky s pohárom tam, kde som vyrastal, teda ísť na mňa špeciálne miesta, ktoré sa viažu s mojou hokejovou kariérou a životom. Plánujem aj dve súkromné akcie, prvú pre priateľov a partnerov a druhú rodinnú v piatok s najbližšími. Zoznam je veľmi početný, takže bude to pre mňa dosť náročné a únavné. A čo bude v samotnom pohári? To neviem, všetko sa bude diať spontánne,“ ozrejmil plány so Stanleyho pohárom jeho prvý hokejový držiteľ z Banskej Bystrice. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies