Handzuš 5. gólom prispel k triumfu Sharks, Gagner s ôsmimi bodmi

NETKY.SK • 3 Február 2012, 08:34 • 2 min
Handzuš 5. gólom prispel k triumfu Sharks, Gagner s ôsmimi bodmi

Handzuš 5. gólom prispel k triumfu Sharks, Gagner s ôsmimi bodmi

slovakia

left justify in out

img

V osemzápasovom programe zámorskej NHL v noci na piatok sa bodovo presadil iba jediný slovenský hokejista. Michal Handzuš piatym gólom v sezóne otvoril skóre v zápase s Dallasom a nasmeroval domáci San Jose k triumfu 5:2. Slovenský center sa pritom presadil z jediného streleckého pokusu v celom zápase.
      Udalosťou noci sa stal osembodový výkon Sama Gagnera z Edmontonu, ktorý vo víťaznom zápase so Chicagom (8:4) k štyrom gólom pridal štyri asistencie. S rovnakým súčtom sa naposledy v súťaži mohol pochváliť legendárny Mario Lemieux pred 23 rokmi - 31. decembra 1988. Gagner sa stal jedenástym hráčom v dejinách NHL, ktorému sa podarilo zaznamenať osmičku, pričom v drese jeho Oilers to zvládol aj Paul Coffey a dokonca dvakrát Wayne Gretzky. 
      Úradujúci šampióni z Bostonu si ani vo štvrtom a poslednom vzájomnom stretnutí v ročníku s Carolinou nevedeli dať rady so súperom a podľahli 0:3. Hurricanes, ktorých posledná priečka v tabuľke Východnej konferencie síce ostro kontrastuje s druhými Bruins, sa mohli oprieť predovšetkým o skvelý výkon brankár Cama Warda, ktorý sa k čistému kontu dopracoval po zlikvidovaní všetkých 47 striel domácich. Kapitán Bostonu Zdeno Chára to skúšal trikrát, no pripísal si iba jednu mínusku. Carolina sa s bezchybnou sezónnou bilanciou s medveďmi môže pochváliť vôbec po prvý raz v klubových dejinách siahajúcich až do éry, kedy klub pôsobil ešte v Hartforde s menom Whalers.

      Výsledky: Boston - Carolina 0:3, New Jersey - Montreal 5:3, Philadelphia - Nashville 4:1, Tampa Bay - Winnipeg 1:2 pp, Colorado - Minnesota 0:1, Edmonton - Chicago 8:4, Vancouver - Detroit 3:4 pp a sn, San Jose - Dallas 5:2.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies