Handlovská samospráva šetrí energie i vyradením zastaralej techniky na úrade

NETKY.SK • 20 December 2022, 16:01 • 2 min
Handlovská samospráva šetrí energie i vyradením zastaralej techniky na úrade

HANDLOVÁ - Samospráva Handlovej prijíma viacero úsporných opatrení na zníženie spotreby elektrickej energie a plynu. Dôsledky ekonomickej krízy sa snažila zmierniť i na mestskom úrade (MsÚ) vyradením zastaralej techniky, výmenou vykurovacích telies či svietidiel. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

slovakia

left justify in out

Šetriace opatrenia v kontexte nárastu cien za energie realizuje mesto na úrade viacerými spôsobmi. "Vyradili sme viacero zastaralých elektrických zariadení ako chladničky, kanvice, kopírky a tlačiarne. Znížili sme tiež počet tlačiarní na MsÚ, zamestnanci majú k dispozícii aktuálne tri, ktoré si môžu zdieľať," načrtla Paulínyová. Na úrade samospráva v tomto období zabezpečuje výmenu viac ako 90 žiariviek s vyššou spotrebou za LED svietidlá, ktoré majú polovičnú spotrebu elektrickej energie. "V spoločných priestoroch MsÚ sú nainštalované pohybové senzory a senzory merania intenzity svetla, takže svietidlá sa rozsvecujú vtedy, ak sú zhoršené svetelné podmienky a na chodbách sa nachádzajú ľudia," priblížila hovorkyňa mesta. Vykurovaciu krivku radnica podľa nej upravila tak, aby miestnosti a kancelárie neprekurovala a zároveň neboli podchladené. Nastavená je automaticky tak, že vykurovanie je stlmené hodinu pred koncom pracovnej doby. "Začalo sa tiež s výmenou starých radiátorov. Nové majú menšiu náročnosť na vyhrievanie vody, a tým sú energeticky úspornejšie," doplnila Paulínyová. Mesto zároveň realizovalo inštruktáž pre všetky školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti, ktoré sa týkajú úspory elektrickej energie a plynu. "Realizácia úsporných opatrení určite prispeje k zníženiu odberu energie a plynu, čo však do budúcna nezaručuje nižšie platby za odbery týchto komodít vzhľadom na ich predpokladané zvyšujúce sa trhové ceny," skonštatovala hovorkyňa mesta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies