Hanba v priamom prenose, Manchester United dostal od Liverpoolu päť gólov

NETKY.SK • 25 Október 2021, 09:54 • 2 min
Hanba v priamom prenose, Manchester United dostal od Liverpoolu päť gólov

MANCHESTER – Fanúšikovia Manchesteru United včera zažili poriadny šok. Červení diabli totiž v rámci 9. kola anglickej Premier League absolútne nezvládli zápas s Liverpoolom a po výprasku 0:5 sa v tabuľke prepadli na 7. miesto.

slovakia

left justify in out

Mala to byť reklama na futbal v podaní dvoch nezmieriteľných rivalov, priaznivci United napokon opúšťali štadión už po prvom polčase. Duel odštartoval vo veľkom tempe a po štyroch minútach sa k šanci dostali Red Devils, Fernandes však z výbornej pozície vo vápne trestuhodne prestrelil bránu. O minútu neskôr sa potvrdilo pravidlo nedáš - dostaneš, keď De Geu prekonal Keita. Obrana Manchesteru horela ako papier a svojou chybou ponúkla ďalší gól Firminovi, ktorý stroskotal na brankárovi domácich. Diogo Jota sa však v 13. minúte nemýlil, využil zaváhanie Maguira so Shawom a zvýšil na 2:0.

 

 

Zhruba od 20. minúty sa dianie na ihrisku trochu ukľudnilo, každý útok Liverpoolu však aj naďalej zaváňal gólom. V 38. minúte rozobrala ofenzíva hostí domácu obranu a Mohamed Salah strelil tretí gól duelu. Hviezdny Cristiano Ronaldo následne stratil nervy a po nakopnutí ležiaceho Jonesa mohol byť rád, že vyviazol len so žltou kartou. Katastrofálny polčas z pohľadu United zakončil ďalším presným zásahom Salah, ktorý sa presadil po prihrávke Jotu.

 

 

Na Old Trafforde sa ozýval hromadný piskot na adresu trénera Oleho Gunnara Solskjaera a jeho zverencov, značná časť fanúšikov dokonca začala opúšťať štadión. Manchester vyrukoval do 2. polčasu rovnako ako do prvého a v 50. minúte prišla ďalšia rana, keď obrane domácich ušiel Salah a dokončil hattrick. 0:5 pre Liverpool. O dve minúty neskôr neuznal systém VAR gól Ronaldovi kvôli ofsajdu, následne sa zápas už len dohrával. Dianie na ihrisku nezvládol ani Paul Pogba, ktorý sa nechal vylúčiť po pätnástich minútach na trávniku.

 

Zverenci trénera Solskjaera mali pred sezónou majstrovské ambície, ku ktorým mali pomôcť aj akvizície Cristiana Ronalda, Jadona Sancha a Raphaela Varana. Klub však v posledných týždňoch zaznamenáva veľmi neuspokojivé výsledky a je možné, že nórsky kormidelník príde o funkciu.

 

 

„Niekedy je výsledok odlišný od toho, ako veľmi sa snažíme. Niekedy skóre nie je také, aké by sme chceli. Berieme to na seba, nikoho iného za to viniť nemôžeme. Naši fanúšikovia boli opäť fantastickí a podporovali nás. Zaslúžia si omnoho viac a je len na nás, aby sme ich potešili,“ napísal po zápase na sociálne siete Ronaldo.

 

„Zodpovednosť leží na mojich pleciach. Skupina trénerov v tomto klube je na vysokej úrovni, to ja som určil, akým spôsobom pristúpime k zápasu. Súperovi sme na ihrisku nechali príliš veľa priestoru. Viem, čo títo hráči dokážu, v minulej sezóne sme prehrali s Tottenhamom 1-6, toto je ale omnoho horšie, špeciálne pre mňa. Musíme sa cez to rýchlo preniesť,“ prezradil kritizovaný Solskjaer.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona