Hamšíkova Jupie FŠ má nového partnera: Možno z nej vzídu noví Škrtelovia

NETKY.SK • 23 December 2014, 18:01 • 2 min
Hamšíkova Jupie FŠ má nového partnera: Možno z nej vzídu noví Škrtelovia

BRATISLAVA - Jupie Futbalová škola Mareka Hamšíka získala krátko pred Vianocami silného partnera v podobe Poisťovne Generali, ktorá tak hodlá prispieť k výchove športovej futbalovej mládeže na Slovensku.

slovakia

left justify in out

K predstaveniu spolupráce prišlo v utorok na tlačovej konferencii aj za účasti slovenského reprezentanta, ktorý len v pondelok s jeho SSC Neapol získal v katarskej Dauhe pohár za triumf v talianskom Superpohári. SSC vyhral túto trofej po dlhých 24 rokoch, keď vo finále na štadióne Jassima bin Hamada zdolal Juventus Turín až po dlhom rozstrele zo značky 11 m (po predĺžení skončil zápas nerozhodne 2:2 - pozn.).
     

"Pri výchove mladých talentov je potrebný silný partner, nakoľko ide o investíciu do budúcnosti. Jej hodnotu ukáže až čas, ale o to dôležitejšie môže ovplyvniť celú športovú generáciu. Som rád, že je tu Marek Hamšík, ktorý sa aj s otcom Richardom a celým tímom rozhodli podporiť dobrú vec - futbalovú školu talentov Jupie v Banskej Bystrici," povedal pred médiami predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Poisťovne Roman Juráš. "Všetci viete, že pochádzam z malého klubu Jupie Banská Bystrica, ktorý sme teraz posledný rok premenovali na Futbalovú školu Mareka Hamšíka, aby sme podporili mládež. Sme radi, že sme v podobe Generali dokázali zohnať silného sponzora, ktorý nám pomôže, aby títo mladí chlapci mali dobré zázemie. Aby možno mohli vyrásť ďalší Škrtelovia či Hamšíkovia," uviedol 27-ročný špílmacher SSC. "Ide o to, aby sme vychovávali v dobrých podmienkach mladých hráčov a rozvíjali ich talent. Som rád, že táto myšlienka oslovila takúto poisťovňu a verím, že budeme navzájom úspešne spolupracovať. Základom je, že Marek v tomto klube vyrastal, a že mu chce niečo touto formou vrátiť. Škola funguje rok a pol, máme 13 tímov od predprípraviek až po starších dorastencov. Hrávajú celoslovenské súťaže podľa kategórií. Hlavná myšlienka je pritiahnuť deti k futbalu, aby nesedeli doma," dodal Richard Hamšík, otec slovenského reprezentanta.
     

Logicky na tlačovej konferencii rezonovala aj čerstvá téma výhry v Superpohári. Hamšík sa stal po Diegovi Maradonovi druhým hráčom v histórii Neapola, ktorý mohol zdvihnúť vzácnu trofej, legendárnemu Argentínčanovi sa to podarilo ešte v roku 1990. Na oslavy ale nebol čas. "Oslava bola priamo na štadióne, nie dlho, lebo viacerí hráči, tak ako aj ja, sa vracali domov individuálne, mali lety o druhej tretej ráno. Určite by sme si to viac užili, ak by sme sa všetci vrátili spolu do Neapola. No to nebolo možné," priblížil Hamšík, ktorý hral do 79. minúty. Podľa vlastných slov si trofej mimoriadne cení, keďže dejiny si ju budú pamätať: "Sme veľmi radi, že sme po 24 rokoch získali Superpohár. Mali sme aj trochu šťastie, lebo Juventus to mohol dvakrát uzavrieť, ale dvakrát zahodil a potom sa šťastie obrátilo ku nám. Každá trofej je prestížna, či už je to Taliansky pohár alebo Superpohár. Určite je to menej ako ligové tituly, ale je to trofej a pôjde do histórie klubu a na to sa nezabudne. Veľmi si to vážim."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies