Hamšíkov víťazný gól proti AC Miláno

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 09:14 • 2 min
Hamšíkov víťazný gól proti AC Miláno

RÍM - Futbalisti SSC Neapol mali už od úvodnej minúty nedeľňajšieho večerného stretnutia 34. kola najvyššej talianskej súťaže s AC Miláno (3:0) početnú prevahu po vylúčení hosťujúceho Mattiu De Sciglia, ktorý v čistej šanci skolil Slováka Mareka Hamšíka.

slovakia

left justify in out

O dve minúty neskôr nevyužili domáci "partenopei" výhodu pokutového kopu, ktorý nepremenil Gonzalo Higuaín, a na víťazný presný zásah si museli počkať až do 70. min. Postaral sa oň spomenutý slovenský reprezentant a kapitán SSC Hamšík, keď strelou zvnútra šestnástky s prispením žrde prekonal výborne chytajúceho Španiela v bránke AC Diega Lópeza. Za neprimeranú oslavu gólu, keď víťazoslávne zamával divákom vyzlečeným dresom, inkasoval následne žltú kartu.

 

Higuaín svoje zaváhanie zo začiatku zápasu napravil v 74. min, keď zvýšil na 2:0. Šesťminútovku skazy pre AC Miláno dokonala zimná posila zo Sampdorie Janov Manolo Gabbiadini. Neapolčania mali v dueli prevahu, svojho súpera výrazne prestrieľali.

 

Dvadsaťsedemročný stredopoliar Hamšík dosiahol v 351. súťažnom vystúpení v drese Neapola jubilejný 90. gól.

 

Milánčania sú po tretej prehre v sérii na 10. mieste v tabuľke Serie A, pričom ťahajú päťzápasovú šnúru bez víťazstva. Tréner "Rossoneri" Filippo Inzaghi napriek nepriaznivému obdobiu cíti, že je pre mužstvo zo San Sira tým pravým mužom, a vyhlásil, že by bolo nespravodlivé zaoberať sa jeho budúcnosťou v Miláne po zápase, v ktorom jeho tím hral v oslabení prakticky celý zápas. "Náš tím vyzeral dobre 70 minút. Možno žltá karta by bola v úvodnej minúte spravodlivejšia ako červená, pretože sme pri šanci Neapola mali nablízku ešte jedného obrancu Gabriela Palettu. Bojovali sme s desiatimi hráčmi. Na náš tímový duch nemôžem povedať nič zlé. Nezaslúžili sme si utrpieť takúto ťažkú prehru," povedal Inzaghi pre Sky Sports Italia. Neapol dosiahol v ostatných piatich dueloch štyri víťazstvá, patrí mu 4. priečka s odstupom 4 bodov na tretie Lazio Rím.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona