Hamšíkov Neapol už iba krôčik od Ligy majstrov

NETKY.SK • 6 Máj 2013, 15:52 • 2 min
Hamšíkov Neapol už iba krôčik od Ligy majstrov

NEAPOL - Futbalistom talianskeho klubu SSC Neapol chýba už len malý krôčik k splneniu predsezónneho cieľa - účinkovaniu v skupinovej fáze Ligy majstrov 2013/2014.

slovakia

left justify in out

"Partenopei", ktorých hráčom je aj slovenský ofenzívny stredopoliar Marek Hamšík, sú v tabuľke Serie A na druhom mieste. Za už istým majstrom Juventusom Turín zaostávajú o jedenásť bodov, ale tri kolá pred koncom najvyššej talianskej súťaže majú pred tretím AC Miláno sedembodový náskok. Zverencom Waltera Mazzarriho teda stačí bez ohľadu na výsledky súperov jedno víťazstvo zo zostávajúcich troch duelov. SSC postupne nastúpi na ihrisku Bologne, doma privíta Sienu a ligový ročník zakončí stretnutím na pôde AS Rím.

V nedeľňajšom zápase 35. kola zvíťazili Neapolčania nad futbalistami Interu Miláno 3:1, keď sa hetrikom zaskvel uruguajský kanonier Édinson Cavani. "Dosiahli sme dôležité víťazstvo. Na náš vedúci gól síce ešte hostia odpovedali, ale potom dvakrát skóroval Edi Cavani a získali sme tri body," uviedol Marek Hamšík pre svoju oficiálnu internetovú stránku. Aj bývalý kapitán A-mužstva SR mal v predmetnom meraní síl dve gólové príležitosti. "Nepadlo to, chýbalo mi troška šťastia. Ale to nie je podstatné. Najdôležitejšie je, že sme vyhrali a pred AC Miláno máme sedembodový náskok. Sme veľmi blízko k účasti v základnej skupine LM, ale definitívne to ešte nie je. Verím, že už po najbližšom zápase v Bologni budeme môcť oslavovať," dodal 25-ročný Hamšík, ktorého výkon v zápase proti Interu Miláno hodnotili talianske médiá vysokými známkami od 6,5 do 8 bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona