Hamšíkov Neapol sa v stredu pokúsi utvoriť rekord LM

NETKY.SK • 12 Október 2016, 14:53 • 2 min
Hamšíkov Neapol sa v stredu pokúsi utvoriť rekord LM

NEAPOL - Futbalisti talianskeho klubu SSC Neapol aj so slovenským kapitánom Marekom Hamšíkom majú na dosah unikátne prvenstvo v histórii Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

Ak domáci Neapol v stredu v rámci základnej B-skupiny zvíťazí nad Besiktasom Istanbul a zároveň Dynamo Kyjev remizuje s Benficou Lisabon, SSC sa stane prvým klubom v histórii LM s istotou postupu do osemfinále už po odohraní troch zápasov v skupinovej fáze. Informuje o tom oficiálny web súťaže pod hlavičkou Európskej futbalovej únie (UEFA). Neapolčania sú so šiestimi bodmi po dvoch kolách lídrami "béčka". Besiktas má na svojom konte dva body, Dynamo Kyjev a Benfica po jednom.

 

Ak sa v stredu naplní pre Neapol priaznivý scenár, pred SSC sa už nebudú môcť dostať dvaja z troch konkurentov, čo je podmienka neúspechu v súvislosti s prienikom do jarnej vyraďovacej fázy. Pre Neapolčanov by to mohla byť určitá satisfakcia v súvislosti s ročníkom 2013/2014: vtedy v konkurencii Borussie Dortmund, londýnskeho FC Arsenal a Olympique Marseille získali 12 z 18 možných bodov (rovnako ako Dortmund a Arsenal), no obsadili až 3. priečku a nepostúpili do osemfinále. SSC bol prvým a dosiaľ je jediným klubom, ktorý s 12 bodmi neprenikol medzi elitnú šestnástku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona