Hamšíkov Neapol privíta Fiorentinu, Inter vyzve Juventus

NETKY.SK • 16 Október 2015, 12:50 • 2 min
Hamšíkov Neapol privíta Fiorentinu, Inter vyzve Juventus

NEAPOL/MILÁNO - Spomedzi nedeľňajšieho programu 8. kola najvyššej talianskej futbalovej súťaže Serie A 2015/2016 pútajú pozornosť dve prestížne merania síl. Líder tabuľky AC Fiorentina sa predstaví na pôde SSC Neapol (začiatok o 15.00 h SELČ). Úradujúci majster Juventus Turín zavíta na milánske San Siro, kde bude čeliť miestnemu Interu (začiatok o 20.45 h SELČ).

slovakia

left justify in out

Fiorentina sa vyhrieva na absolútnom výslní Serie A po dlhým 16 rokoch. Naposledy sa tak stalo ešte vo februári 1999, keď "Violu" ťahal svojimi gólmi legendárny Argentínčan Gabriel Batistuta. Duel na neapolskom štadióne San Paolo však pre zverencov Paula Sousu nebude prechádzka "ružovou záhradou" napriek tomu, že "Partenopei" aktuálne okupujú 6. miesto v tabuľke (12 bodov).

 

Legendárny tréner Ottavio Bianchi prezradil, že v súčasnom období sa mu v rámci Serie A herne najviac pozdávajú práve tieto dve mužstvá. "Fiorentina a Neapol hrajú najlepší futbal v Taliansku. Ich hra má v sebe veľa entuziazmu. Paulo Sousa aj Maurizio Sarri robia svoju prácu dobre. Liga je vyrovnanejšia ako v minulosti. Nevidím žiadny tím, ktorý by úplne dominoval nad ostatnými. Na konci sezóny sa preto môžeme dočkať aj nejakého prekvapenia," cituje portál football-italia.net slová 72-ročného Bianchiho, ktorý v minulosti trénoval vo Florencii aj Neapole.

 

"Súper je jedným z kandidátov na zisk scudetta. Má silný stred poľa, kde dominuje Hamšík. Ale my máme Borju Valera, ktorý dáva našej hre potrebnú rovnováhu. Je to hráč na nezaplatenie. Takisto si myslím, že nás útočník Kalinič je lepší ako hosťujúci Higuaín. Nehovorím to preto, že s ním hrám aj za Chorvátsko. Málokto pozná jeho kvality, ale to len preto, že vo veľmi nízkom veku pôsobil v Anglicku a neskôr hrával na Ukrajine, kde nebol veľmi na očiach," vyhlásil stredopoliar Fiorentiny Milan Badelj pre Corriere dello Sport.

 

Neapolčania neprehrali na pôde najbližšieho súpera posledných šesť ligových zápasov, pričom až v štyroch triumfovali. Naposledy vo Florencii ťahali v rámci Serie A za kratší koniec ešte v sezóne 2008/2009, keď prehrali 1:2.

Aktuálne druhý Inter Miláno vyzve pred vlastným obecenstvom majstrovský Juventus, ktorý neprežíva najlepší štart do Serie A. Hráčom trénera Massimiliana Allegriho momentálne patrí až 12. pozícia so ziskom ôsmich bodov.
"Nerazzurri" sa netešili z domáceho víťazstva nad "starou dámou" od roku 2010. V posledných piatich domácich dueloch dosiahli iba dve remízy. San Siro registruje ostatné víťazstvo Interu nad Juventusom (2:0) ešte v sezóne 2009/2010 v sezóne, keď Milánčania ešte pod vedením Portugalčana Josého Mourinha získali prestížne treble - okrem domácej ligovej súťaže a pohára triumfovali aj v Lige majstrov.

 

Súčasný kouč Interu Roberto Mancini sa preto vyjadril, že nadišiel čas opäť prekonať turínskeho rivala na vlastnom trávniku.

 

"Zdolať Juventus bude veľmi dôležité. Doma sme ich nezdolali už päť rokov. Povedal by som, že nadišiel čas zmeniť to. Ide o tzv. ´Derby d'Italia´, som si istý, že to bude skvelý zápas medzi dvoma skvelými tímami," vyhlásil Mancini pre denník La Gazzetta dello Sport.

 

Oba tímy delí v tabuľke osem bodov. Obranca turínskeho mužstva Andrea Barzagli si uvedomuje, že ďalšia bodová strata by už mohla spôsobiť vážnu trhlinu pri naplnení sezónnych cieľov Juventusu. "Ešte je len začiatok sezóny, ale ak by Inter získal pred nami jedenásťbodový náskok, bolo by to pre nás problematické," cituje portál sports.yahoo.com slová skúseného 34-ročného zadáka.

 

"Inter síce začal sezónu výborne, ale aj naše mužstvo disponuje veľkou kvalitou. Sústredíme sa na nedeľu. Uvedomujeme si, že sme silní predovšetkým v strede poľa. Nevieme sa dočkať toho, keď sa znova prebojujeme na popredné priečky v tabuľke," povedal pre Sky Sport Italia záložník "Juve" Sami Khedira.

 

Niekdajší hráč Interu Dejan Stankovič však verí, že v nedeľu bude mať navrch jeho bývalý zamestnávateľ. "Bude to veľký duel. V zápasoch proti Juventusu vždy chcete vyhrať. Musíme potvrdiť pozíciu, v ktorej sa aktuálne nachádzame. Bude potrebné, aby naši hráči hrali s chladnou hlavou, ale taktiež, aby boli dostatočne zapálení pre úspešný výsledok," povedal 37-ročný Stankovič pre srbský portál b92.net.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies