Hamšíkov Neapol privíta Chelsea: "Bude to pre nás zápas roka"

NETKY.SK • 20 Február 2012, 08:10 • 2 min
Hamšíkov Neapol privíta Chelsea: "Bude to pre nás zápas roka"

Hamšíkov Neapol privíta Chelsea: "Bude to pre nás zápas roka"

slovakia

left justify in out

img

Štadión San Paolo v Neapole bude v utorok večer praskať vo švíkoch, futbalisti SSC totiž privítajú v úvodnom osemfinále Ligy majstrov 2011/2012 Chelsea Londýn (20.45). Slovenský reprezentant Marek Hamšík tvrdí, že pre tím spod Vezuvu to bude zápas roka.
      "Bude to veľký zápas, duel roka. Pre nás bude veľmi dôležitý aj odvetný duel Talianskeho pohára proti Siene, ale Liga majstrov je Liga majstrov. Bude to veľký sviatok pre našich fantastických divákov, ako aj pre nás," uviedol Hamšík pre svoju oficiálnu webovú stránku. Chelsea vyhrala z posledných šiestich súťažných stretnutí iba jediné a v britských médiách sa objavili správy o údajných nezhodách medzi portugalským trénerom Andrem Villasom-Boasom a hráčmi. "O tom sa píše iba v novinách, ktovie, čo je pravda. Na druhej strane podľa výsledkov anglické mužstvo nemá najlepšiu formu a mohli by sme to využiť. Nemôžeme sa však na to spoliehať, veď Chelsea je veľmi kvalitné mužstvo s vynikajúcimi hráčmi. Je papierovým favoritom, my však dáme do toho všetko a pobijeme sa o úspešný výsledok," dodal Hamšík.
      Neapolu vyšla generálka na vyraďovaciu časť Ligy majstrov, zverenci trénera Waltera Mazzarriho zvíťazili v talianskej Serii A na pôde Fiorentiny hladko 3:0. Hamšík prihral na úvodné dva góly uruguajskému kanonierovi Edinsonovi Cavanimu, ktorý bude pre Chelsea najväčšou hrozbou. "Cavani i Lavezzi sú veľmi nebezpeční, majú nos na góly. Pevne verím, že John Terry i Ashley Cole budú do utorňajšieho duelu fit. Ak by ani jeden z nich nemohol nastúpiť, v obrane by sme mohli mať veľké problémy," priznal Villas-Boas. Tréner Neapolčanov Mazzarri bude utorňajší súboj sledovať iba z tribúny. Disciplinárka UEFA mu totiž naparila dvojzápasový trest za to, že v decembrovom skupinovom zápase súťaže strčil do útočníka Nilmara zo španielskeho Villarrealu. Odvolacia komisia UEFA navyše udelila Mazzarrimu dodatočný podmienečný jednozápasový trest.
      V úvodnom utorňajšom osemfinálovom zápase LM privíta o 18.00 CSKA Moskva rozbehnutého lídra španielskej Primera Division Real Madrid. Zverenci trénera Joseho Mourinha majú v domácej súťaži desaťbodový náskok pred úradujúcim majstrom FC Barcelona, portugalský kouč však tvrdí, že duel v Moskve bude z iného súdka. "Liga majstrov je niečo úplne iné ako najvyššia španielska súťaž. Hráči CSKA určite nastúpia ohromné motivovaní a nečaká nás nič ľahké. Zima môže byť negatívnym faktorom pre oba tímy. Domáci majú výhodu v tom, že sú zvyknutí na chladnejšie počasie. My zasa máme v rukách tromf v podobe odvety na Santiago Bernabeu. V pohároch je vždy lepšie začínať vonku," povedal Mourinho.
      Koučovi CSKA Leonidovi Sluckému po osemfinálovom žrebe spadol kameň zo srdca. Obával sa totiž, že jeho tím dostane za súpera obhajcu trofeje z Barcelony. "Myslím si, že je želaním každého trénera vyhnúť sa Barcelone, lebo katalánsky tím je momentálne takmer nezdolateľný. Proti Realu máme predsa len o niečo väčšiu šancu. Pre našich hráčov to bude sviatok," povedal Sluckij. Tréner CSKA v utorok nebude môcť počítať so zraneným brankárom Igorom Akinfejevom, ktorý sa podrobil operácii kolena. Otáznik visí aj nad štartom japonského stredopoliara Keisukeho Hondu a čilského krídelníka Marka Gonzaleza.
      
      Program osemfinále LM 2011/2012, utorok 21. februára:
      18.00 CSKA Moskva - Real Madrid /rozhoduje Björn Kuipers (Hol.)/
      20.45 SSC Neapol - Chelsea Londýn /rozhoduje Carlos Velasco Carballo (Šp.)

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies