Hamšíka teší pekný gól i postup do štvrťfinále Coppa Italia

NETKY.SK • 23 Január 2015, 13:16 • 2 min
Hamšíka teší pekný gól i postup do štvrťfinále Coppa Italia

NEAPOL - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík sa na klubovej úrovni teší so spoluhráčmi z tímu SSC Neapol z účasti vo štvrťfinále Talianskeho pohára.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtkovom dramatickom stretnutí "partenopei" zdolali Udinese aj zásluhou presného zásahu spomenutého 27-ročného stredopoliara. O osude zápasu na štadióne San Paolo musel rozhodnúť až jedenástkový rozstrel, v ktorom bol šťastnejší Neapol (5:4). V riadnom hracom čase po 90 minútach sa napínavý súboj skončil nerozhodne 1:1, v následnom predĺžení 2x15 minút pridali oba tímy tiež po jednom presnom zásahu a po 120 minútach svietil na ukazovateli skóre tiež "remízový" stav 2:2. "Lotériu" zvládli lepšie hráči SSC (vo štvrtej sérii premenil svoj pokus aj Hamšík, pozn.), pomýlil sa iba brazílsky legionár v drese Udinese Allan Marques Loureiro v piatej sérii. Táto skutočnosť znamenala postup Neapola medzi najlepšiu osmičku.

 

Hamšík okrem úspešnej realizácie z "bieleho bodu" skóroval aj v predĺžení: jeho nádherná strela v 99. min vymietla ľavý horný roh bránky hostí, ktorí dohrávali od 68. min bez vylúčeného švajčiarskeho obrancu Silvana Widmera. "Gól ma potešil. Som rád, že mi môj pokus dobre sadol," uviedol na svojej oficiálnej internetovej stránke Marek Hamšík a pokračoval:  "Proti Udinese to však bol veľmi ťažký duel. Striedali sme lepšie momenty s horšími, napokon sme si vybojovali postup v penaltovom rozstrele. Tešíme sa." 

 

Slovenský záložník absolvoval kompletných 120 minút, vo štvrťfinále Coppa Italia čaká na SSC Neapol náročný protivník - Inter Miláno. "Taliansky pohár berieme veľmi vážne. Radi by sme nadviazali na minulú sezónu, keď sme túto súťaž vyhrali," dodal na svojom webe Marek Hamšík. 

 

Výsledok štvrtkového stretnutia osemfinále Talianskeho pohára vo futbale (hralo sa na jeden zápas): 
SSC Neapol - Udinese 2:2 po predĺžení (1:1, 0:0) - 5:4 na strely z 11 m, Neapol postúpil do štvrťfinále 
Góly: 65. Jorginho (z pok. kopu), 99. Hamšík - 58. Théréau, 104. P. Kone, ČK: 68. Widmer (Udinese) 
Marek Hamšík (Neapol) odohral celý zápas. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies