Hamšíka teší forma SSC i posun na 3. miesto

NETKY.SK • 2 November 2014, 10:07 • 2 min
Hamšíka teší forma SSC i posun na 3. miesto

NEAPOL - Futbalový SSC Neapol ťahá v talianskej Serie A sériu siedmich stretnutí bez prehry, štvrté víťazstvo počas tejto šnúry dosiahol v sobotu v zápase 10. kola proti AS Rím.

slovakia

left justify in out

Neapolčania zdolali súpera, ktorý mal skvelý rozbeh do sezóny, ale v poslednom čase sa trocha trápi, doma 2:0 a s osemnástimi bodmi sú na 3. mieste tabuľky.

 

Neapol, ktorý je súperom Slovana Bratislave v skupinovej fáze Európskej ligy, má počas sedemzápasovej bodovej série skóre 17:9. Hráči už zabudli na nevydarený začiatok sezóny. "Som rád, že sa dostávame do dobrej formy. Teší ma, že sme sa po horšom začiatku súťaže posunuli už na tretie miesto," uviedol na svojom webe slovenský futbalový reprezentant hrajúci za SSC Marek Hamšík. 

 

Sobotňajšie stretnutie na Štadióne svätého Pavla v Neapole sa hralo za prísnych bezpečnostných opatrení a fanúšikovia Rimanov nemali prístup na tribúny. Oba tímy sa stretli prvýkrát od májového pohárového finále, ktoré výrazne ovplyvnili výtržnosti fanúšikov a jeden z nich zomrel. Už v tretej minúte nechal zabudnúť na nepremenený pokutový kop v poslednom súboji v Bergame s Atalantou (1:1) Gonzalo Higuaín a otvoril skóre utešeným volejom. Po akcii argentínskeho útočníka potom pridal v závere stretnutia druhý gól José Callejón. V tom čase už nebol na ihrisku Marek Hamšík, slovenský tvorca hry SSC hral do 66. minúty. "Ukázali sme skvelý výkon. Jasne sme prehrávali hostí. Ak by sme využili ďalšie naše šance, mohli sme vyhrať aj vyšším rozdielom,“ uviedol na svojom webe Hamšík, ktorý v predposlednej minúte prvého polčasu opečiatkoval po spätnej prihrávke od Higuaína tvrdou strelou brvno rímskej bránky. "Lopta predo mnou trošku nadskočila. Škoda,“ poznamenal kapitán Neapolčanov. 

 

Mužstvo spod Vezuva stráca momentálne na vedúci Juventus sedem bodov, na druhé AS štyri. Vo veľmi dobrej forme hrá najmä Callejón, ktorý v sobotu strelil už ôsmy gól v ligovej sezóne. Bývalý hráč madridského Realu klope svojimi výkonmi na dvere španielskej reprezentácie. Rozohral sa už aj Higuaín. V prvých siedmich stretnutiach sezóny neskóroval, za posledný týždeň však dal až päť gólov. 

Výsledok: 
SSC Neapol - AS Rím 2:0 (1:0) 
Góly: 3. Higuaín, 85. Callejón 

Zostava Neapola: Rafael Cabral - Maggio, R. Albiol, K. Koulibaly, Ghoulam - Jorginho, David López (80. Inler) - Callejón, Hamšík (66. Gargano), Insigne (72. Mertens) - Higuaín 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies