Hamšík zdvíha varovný prst, s Maďarmi to vraj ľahké nebude

NETKY.SK • 20 Marec 2019, 18:01 • 2 min
Hamšík zdvíha varovný prst, s Maďarmi to vraj ľahké nebude

TRNAVA - Slovenskú futbalovú reprezentáciu povedie v kvalifikácii majstrovstiev Európy 2020 v pozícii kapitána Marek Hamšík. Líderskú úlohu prevzal po Martinovi Škrtelovi, ktorý v marci ukončil kariéru v najcennejšom drese spoločne s ďalším obrancom Tomášom Hubočanom a útočníkom Adamom Nemcom.

slovakia

left justify in out

Namiesto nich tréner Pavel Hapal na úvodné kvalifikačné zápasy nominoval nováčikov: obrancu Michala Sipľaka, stredopoliara Martina Chriena a útočníka Pavla Šafranka. Napriek čiastkovej obmene kádra v šatni panuje tradične pohodová atmosféra.

 

"Nálada je veľmi dobrá, s chalanmi sa poznáme dlho. Sú tu aj nové tváre, ale tie poznajú mladších z mládežníckych reprezentácii, takže sa všetci tešíme na novú výzvu," povedal 31-ročný stredopoliar na stredajšej tlačovej konferencii.

 

 

Na úvod kvalifikácie sa Slováci stretnú vo štvrtok v Trnave s Maďarskom. Hoci ide o južného suseda SR, Hamšík zápas nepovažuje za rovnaké derby ako s Českom, napriek tomu očakáva na tribúnach búrlivú atmosféru: "Podľa mňa to nie je až také ako duel Česko - Slovensko, ale budú ich hnať skvelí fanúšikovia. Ich sektor bude určite vypredaný a určite prispejú k vynikajúcej kulise."

 

Hamšík si už v minulosti zahral proti Maďarsku, bolo to však pred jedenástimi rokmi a za úplne iných okolností. "Pripomenuli mi, že som proti nim hral v roku 2008. Vtedy to však bolo v rámci prípravy a určite to nebolo také dôležité ako vo štvrtok. Čaká nás náročný, agresívny súper, cez ktorého sa bude ťažko presadzovať," povedal Hamšík a ponúkol svoj pohľad na najschodnejšiu cestu za úspechom: "Musíme hrať jednoducho. Oni hrajú vysoký pressing, takže musíme ho obísť jednoduchými prihrávkami, potom budeme mať aj viac priestoru."

 

Po Maďarsku sa zverenci Pavla Hapala v nedeľu stretnú s domácim Walesom. Okrem nich v E-skupine narazia na vicemajstra sveta Chorvátsko a Azerbajdžan. "Myslím si, že táto skupina je veľmi vyrovnaná. Výsledok na MS automaticky stavia do úlohy favorita Chorvátov, ale opakujem, bude to veľmi vyrovnané," uviedol Hapal.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies