Hamšík v talianskej lige opäť skóroval, Neapol stíha Juventus

NETKY.SK • 8 Október 2012, 08:21 • 2 min
Hamšík v talianskej lige opäť skóroval, Neapol stíha Juventus

Hamšík v talianskej lige opäť skóroval, Neapol stíha Juventus

slovakia

left justify in out

img

Neapol je v tabuľke naďalej druhý iba o skóre za úradujúcim majstrom Juventus Turín. Hamšík si pri absencii obrancu Paola Cannavara v dueli proti Udinese navliekol kapitánsku pásku.

Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík prispel v 7. kole talianskej Serie A gólom k výhre SSC Neapol nad Udinese 2:1. Proti Friulčanom otvoril skóre stretnutia, o triumfe zverencov trénera Waltera Mazzarriho rozhodol v závere prvého polčasu macedónsky útočník Goran Pandev.

Neapol je v tabuľke naďalej druhý iba o skóre za úradujúcim majstrom Juventus Turín. Hamšík si pri absencii obrancu Paola Cannavara v dueli proti Udinese navliekol kapitánsku pásku a podľa talianskych médií patril k najlepším hráčom na ihrisku, hoci pred úvodným výkopom sa necítil úplne fit."Na predzápasovom tréningu som pocítil bolesť, pichlo ma v kolene. Lekári ma však dali dokopy, tak som mohol nastúpiť," povedal Hamšík pre svoju oficiálnu webovú stránku.

Hamšíkova chvíľka prišla po polhodine hry. Na konci krásnej akcie poslal Maggio loptu do šestnástky Udinese, tam sa do loptu nebojácne skočil Hamšík a domáci viedli. Slovenský stredopoliar mal z gólu obrovskú radosť. "Bol to veľmi ťažký zápas. Súčasné postavenie Udinese v tabuľke nezodpovedá vysokej kvalite tímu zo severu Talianska. Hrali sme dobre, okrem dvoch gólov sme ukázali našim skvelým fanúšikom zopár krásnych akcií. Veľmi sa tešíme z víťazstva a celkovo z výborného štartu do sezóny," dodal Hamšík, ktorý hral do 87. minúty. Keď schádzal z ihriska, takmer 50-tisícový kotol na štadióne San Paolo vstal a odmenil ho za predvedený výkon búrlivým potleskom.

O dva týždne príde jeden z vrcholov jesene v Serii A, Neapol sa totiž predstaví na pôde Juventusu."Teraz nás čakajú reprezentačné zápasy. A potom príde veľké stretnutie," zakončil Hamšík. Jeho výkony v novej sezóne ocenil aj tréner SSC Walter Mazzarri. "Pre mňa je Marek šampión. Nikdy nemyslí na seba, pre neho je najvyššou prioritou záujem mužstva," zdôraznil Mazzarri. "Ja poviem iba toľko, že z Hamšíka sa stáva hráč svetovej triedy," poznamenal asistent trénera Udinese Fabio Viviani.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies