Hamšík so 17 gólmi v najcennejšom drese, 10. štart Gyömbéra

NETKY.SK • 13 Október 2015, 18:26 • 2 min
Hamšík so 17 gólmi v najcennejšom drese, 10. štart Gyömbéra

LUXEMBURG - Zaujímavosti a fakty po pondelňajšom futbalovom stretnutí Luxembursko - Slovensko (2:4) na štadióne Josyho Barthela v Luxemburgu v rámci C-skupiny kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska:

slovakia

left justify in out

* Slovenskí futbaloví reprezentanti si vybojovali premiérovú účasť na majstrovstvách Európy. Zverenci trénera Jána Kozáka v C-skupine eliminácie obsadili za lídrom zo Španielska postupové druhé miesto a predstavia sa na budúcoročnom kontinentálnom šampionáte vo Francúzsku.

* Futbalisti SR sa v ére samostatnosti zatiaľ prebojovali z kvalifikácie na jediné vrcholné podujatie: v roku 2010 štartovali pod vedením kormidelníka Vladimíra Weissa na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike, kde po postupe zo základnej skupiny skončili v osemfinále prehrou s neskorším vicemajstrom sveta z Holandska (1:2).

* Futbalisti Slovenska po troch dueloch opäť zvíťazili. Ako je známe, pred triumfom v Luxemburgu podľahli 9. októbra Bielorusku (0:1), rovnako na trávniku v Žiline 8. 9. hrali nerozhodne s Ukrajinou (0:0) a v Oviede 5. septembra prehrali s domácim tímom Španielska 0:2. Vo všetkých troch prípadoch išlo tiež o kvalifikáciu ME 2016.

* Futbalová reprezentácia Slovenska čakala na gól v sieti súpera 345 minút. V Luxemburgu sa o to postaral v 24. min Marek Hamšík. Práve spomenutý stredopoliar SSC Neapol skóroval aj predtým, a to 14. júna v 39. min domáceho súboja s Macedónskom (2:1) v rámci C-skupiny kvalifikácie o postup na ME 2016. Nasledovali tri gólovo "nulové" zápasy - v Španielsku (0:2), doma s Ukrajinou (0:0) a Bieloruskom (0:1).

* Pre Slovensko to bol siedmy zápas v tomto kalendárnom roku, štvrtý s víťazným koncom. V prvom vystúpení v roku 2015 si futbalisti SR v rámci kvalifikácie ME 2016 poradili 27. marca s výberom Luxemburska presvedčivo 3:0, následne 31. marca zdolali v medzištátnom prípravnom stretnutí tím Česka 1:0 a 14. júna rovnako na trávniku v Žiline zvíťazili v eliminácii o postup na kontinentálny šampionát nad výberom Macedónska 2:1. Slováci potom v ďalšom dueli kvalifikácie ME 2016 neuspeli na pôde favorizovaných Španielov, úradujúcemu kontinentálnemu šampiónovi 5. septembra v Oviede podľahli 0:2. O tri dni neskôr 8. 9. nasledovala domáca bezgólová remíza s Ukrajinou a potom 9. októbra rovnako v Žiline prehra s Bieloruskom 0:1, takisto v eliminácii o účasť na budúcoročných majstrovstvách Európy.

* Celková bilancia slovenskej futbalovej reprezentácie v kalendárnom roku 2015 je pozitívna: v doterajších siedmich vystúpeniach zverenci trénera Jána Kozáka štyrikrát zvíťazili, raz remizovali a dvakrát prehrali pri aktívnom skóre 10:6.

* Futbalisti Slovenska a Luxemburska sa stretli štvrtýkrát vo vzájomnej konfrontácii. Bilancia je priaznivá pre tím SR, ktorý zvíťazil štyri razy pri aktívnom skóre 15:5. Ani jeden z doterajších súbojov týchto dvoch krajín sa neskončil nerozhodne.

* Špílmacher slovenskej reprezentácie Marek Hamšík v pondelok dvakrát skóroval v Luxemburgu a v najcennejšom drese má na konte už 17 gólov v 82 vystúpeniach.

* Krídelník či útočník Róbert Mak dal 4. gól v jeho 22. zápase za seniorský tím reprezentácie Slovenska.

* Útočník Adam Nemec si pripísal 4. presný zásah v 18. vystúpení za A-mužstvo SR.

* Defenzívny univerzál Norbert Gyömbér si obliekol 10. krát najcennejší dres.

* V itinerári slovenskej futbalovej reprezentácie figuruje najbližšie stretnutie v piatok 13. novembra 2015 proti Švajčiarsku, tento prípravný duel sa uskutoční v novej City Arene v Trnave. O štyri dni neskôr v utorok 17. 11. odohrajú zverenci trénera Jána Kozáka v Žiline prípravný zápas proti Islandu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona