Hamšík: Sme sklamaní, ale pokúsime sa vyhrať Európsku ligu

NETKY.SK • 7 December 2017, 08:35 • 2 min
Hamšík: Sme sklamaní, ale pokúsime sa vyhrať Európsku ligu

ROTTERDAM - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík nenadviaže na minulosezónnu účasť v osemfinále Ligy majstrov. Jeho taliansky zamestnávateľ SSC Neapol neprenikol medzi šestnástku najlepších európskych tímov, keď v F-skupine obsadil až 3. miesto za Manchestrom City a Šachtarom Doneck.

slovakia

left justify in out

Práve na úkor druhého menovaného konkurenta mohli "partenopei" v stredu postúpiť do jarnej vyraďovačky kontinentálneho pohára číslo jeden, museli však zvíťaziť v Rotterdame nad Feyenoordom a súčasne nesmeli Ukrajinci zabodovať v Charkove proti "Citizens". Ani jedna z týchto podmienok sa nakoniec nenaplnila - Neapol prehral 1:2 a "baníci" z Donecka si sami uhrali postup zásluhou triumfu 2:1.

"Nesledovali sme, čo sa deje na Ukrajine, sústredili sme sa len na našu hru. Je nepríjemné prehrať gólom z poslednej minúty, no treba si povedať, že v druhom polčase sme mali urobiť pre víťazstvo viac. Chýbala nám rýchlosť, ako aj pohyb," uviedol po stretnutí prostredníctvom svojej oficiálnej stránky slovenský kapitán SSC.

 

Podľa Hamšíka bola z pohľadu neapolského neúspechu v skupine kľúčová už prehra v úvodnom zápase na ihrisku Šachtaru. "Čo bolo rozhodujúce, že nepokračujeme v Lige majstrov? Úvodná prehra na ihrisku Šachtaru Doneck výrazne ovplyvnila dianie v skupine. Sme sklamaní, vypadnutie je nepríjemné, no musíme sa pozerať dopredu. Už najbližšie musíme zabrať v Serie A proti Fiorentine. Na jar sa budeme snažiť vyhrať Európsku ligu," doplnil 30-ročný Banskobystričan.

"Škoda, že opúšťame LM s ďalšou prehrou, ale musí to byť pre nás ponaučenie. Mali sme lepšie odštartovať skupinovú fázu, pretože nie je ľahké otriasť sa, keď začnete prehrou. Snažili sme sa, ale nepodarilo sa nám to. Musíme držať hlavy hore, sezóna je dlhá. Som si istý, že sa z toho dostaneme," skonštatovala ďalšia z dlhoročných opôr Neapola Christian Maggio, ktorý pod Vezuvom pôsobí od roku 2008.

Neapol vstúpil do stretnutia na rotterdamskom štadióne De Kuip dobre, keď už v 2. min otvoril skóre Poliak Piotr Zieliňski. V 33. min vyrovnal Dán Nicolai Jörgensen a premiérový bodový zisk pre holandské mužstvo v tejto skupine podčiarkol víťaznou hlavičkou v 90. min obranca Jerry St. Juste.

 

"V prvých 30 minútach sme mali streliť viac ako jeden gól. Samozrejme, priebežný výsledok zápasu Šachtar - Manchester City ovplyvnil aj náš prístup k zápasu. Tejto chybe sme sa mali vyhnúť. Znepokojuje ma, že v našej hre absentoval pohyb, vďaka ktorému sme boli v úvode sezóny takí dominantní. Keď sa dobre nepohybujete bez lopty, nedáte tak spoluhráčom ďalšie možnosti a súper vás ľahko prečíta. K Európskej lige pristúpime s odhodlaním. Nie sme klubom s bohatou históriou na európskej pohárovej scéne, takže sa túto súťaž pokúsime vyhrať," vyhlásil podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) neapolský tréner Maurizio Sarri.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona