Hamšík: Slovensku chceme urobiť na ME dobré meno

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 13:07 • 2 min
Hamšík: Slovensku chceme urobiť na ME dobré meno

BRATISLAVA - Marek Hamšík je vzorový príklad hráča, pri ktorom tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák neváhal ani sekundu s jeho zaradením do širšej nominácie pred blížiacimi sa futbalovými majstrovstvami Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla).

slovakia

left justify in out

Kapitán a tvorca hry úradujúceho talianskeho vicemajstra SSC Neapol je jedným zo základných pilierov národného mužstva SR a v prípade dobrého zdravotného stavu istotne nebude chýbať v Kozákovom záverečnom výbere. Slováci si v základnej B-skupine ME postupne zmerajú sily s Walesanmi, Rusmi a Angličanmi.

Hamšík nechýbal v žiadnom stretnutí "partenopei" v aktuálnej sezóne najvyššej talianskej súťaže Serie A, ukázal sa v každom z 38 zápasov. "Fyzicky sa cítim výborne, mal som teraz nejaké dva - tri dni voľna, ktoré som strávil s manželkou v Paríži," povedal 28-ročný stredopoliar, ktorý nemal pokoja od fanúšikov ani vo francúzskej metropole: "Ľudia ma zastavovali na uliciach aj tam. Hovorili mi, aby som prišiel do Paríža," pousmial sa Hamšík, ktorý si nepozrel miestny štadión Stade de France. Privedie do tohto stánku svojich reprezentačných kolegov na finálový zápas európskeho šampionátu? "To asi nie," neskrýval úsmev banskobystrický rodák: "Možno sa tam objavím ako fanúšik. Netreba mať také veľké oči."

V Serie A 2015/2016 strelil bývalý hráč Brescie za Neapol šesť gólov, SSC obsadil druhú pozíciu za majstrovským Juventusom Turín. "Som rád, že sa mi vyhýbali zranenia. Strieľam menej gólov ako v minulej sezóne, ale viac tvorím hru. Bolo ťažké bojovať proti mužstvu, ktoré vyhrá 26 zápasov po sebe. Celkovo to však bola veľmi pozitívna sezóna, som rád, ako to dopadlo," vyhlásil Hamšík. Slovenský ofenzívny stredopoliar, ktorý pôsobí v Neapole od roku 2007 a stal sa klubovou ikonou, neuvažuje o zmene pôsobiska: "O mojich prestupoch sa hovorí celý rok. Mám platnú zmluvu s Neapolom, nemyslím na odchod."

Sústredenie slovenskej reprezentácie v Rakúsku vyvrcholí medzištátnymi prípravnými zápasmi s Gruzínskom (27. mája vo Welse) a Nemeckom (29. mája v Augsburgu). "S Gruzínskom to bude zaujímavá konfrontácia, keďže ich vedie náš bývalý tréner (Vladimír Weiss starší, pozn.). Máme dva zápasy za tri dni, uvidíme, ako to tréner rozdelí, pretože to nie je sranda. Nemci budú iný oriešok, nečaká nás nič ľahké. Máme desať dní, aby sme sa na to pripravili," skonštatoval Hamšík a v súvislosti s ME doplnil: "Musíme sa čo najlepšie pripraviť na Euro. Chceme urobiť dobré meno Slovensku. Určite je pre nás výhoda, že sme už absolvovali majstrovstvá sveta, máme viac skúseností. Každý zápas bude dôležitý; samozrejme, aj vstup do turnaja proti Walesu."

Viacero Hamšíkových kolegov nemá za sebou individuálne úspešné obdobie, či už pre zranenia alebo vysedávanie na lavičke. "Mužstvo je dlhé roky pokope a dobre sa pozná. Samozrejme, nie je dobré, keď niekto nehráva, ale sú to skúsení hráči, ktorí tvoria náš základ. Aj mladé tváre sa budú chcieť isto ukázať, radi ich prijmeme medzi seba. Je plus, že sa takíto hráči u nás objavujú," povedal Hamšík, ktorý prezradil aj meno želaného súpera, ak by Slováci prenikli do vyraďovacej fázy: "Rád by som si zahral proti domácemu Francúzsku."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies