Hamšík si našiel nový klub, zahrá si v Turecku

NETKY.SK • 10 Jún 2021, 15:01 • 2 min
Hamšík si našiel nový klub, zahrá si v Turecku

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík má pred majstrovstvami Európy jasno v otázke svojej budúcnosti. Od novej sezóny bude nastupovať za turecký Trabzonspor.

slovakia

left justify in out

Hamšík sa netajil tým, že sa chcel pred EUROM, ktoré odštartuje už zajtra, dostať do potrebnej kondície a preto opustil čínsku ligu. Eminentný záujem o jeho služby mal bratislavský Slovan, bývalý hráč Brescie či Neapolu sa napokon dohodol so švédskym IFK Göteborg, za ktorý nastupoval od apríla a podpísal krátkodobý kontrakt.

 

 

33-ročný futbalista sa v novom pôsobisku dohodol na dvojročnom kontrakte s opciou, ktorý mu zaručí 1,5 milióna eur čistého. Každý rok má navyše obdržať bonus vo výške 700 tisíc eur. Trabzonspor skončil v uplynulej sezóne na 4. mieste tureckej ligy a v novom ročníku má veľké ambície. Klub z mesta Trabzon je sedemnásobným tureckým šampiónom a prvým tímom mimo Istanbulu, ktorému sa podarilo vyhrať ligu. Na konte má aj deväť trofejí za víťazstvo v tureckom pohári. Hamšíkovým spoluhráčom bude napríklad svetobežník Gervinho, ktorý si v minulosti zahral za Arsenal či AS Rím.

 

 

Kapitán nášho výberu sa však v týchto dňoch koncentruje na európsky šampionát, ktorý odštartuje zajtra o 21:00 zápasom medzi TureckomTalianskom. Slovensko čaká v pondelok 14.6. úvodné stretnutie v skupine E proti Poľsku, ktoré sa bude musieť zaobísť bez zraneného kanoniera Arkadiusza Milika. V piatok 18.6. o 15:00 na nás čaká súboj so Švédskom, za ktoré kvôli zraneniu nenastúpi hviezdny Zlatan Ibrahimovič. Vystúpenie v skupinovej fáze uzavrieme duelom s favorizovaným Španielskom, ktorý sa uskutoční v stredu 23.6. o 18:00.

 

 

Pre Hamšíka zrejme pôjde o jednu z posledných možností užiť si s národným tímom atmosféru vrcholového podujatia. Legenda talianskeho Neapolu má na konte postup do osemfinále majstrovstiev sveta v roku 2010, v rovnakej fáze si zahral aj na EURE v roku 2016, keď sme napokon rozdielom triedy podľahli Nemecku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies