Hamšík sa teší zo svojich zásahov i hetriku Higuaína

NETKY.SK • 27 Október 2014, 08:28 • 2 min
Hamšík sa teší zo svojich zásahov i hetriku Higuaína

NEAPOL - Slovenský futbalista Marek Hamšík dosiahol prvé dva góly v Serie A v drese SSC Neapol v sezóne 2014/2015 a pomohol tímu spod Vezuva zdolať v 8. kole najvyššej talianskej súťaže Veronu 6:2.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný rodák z Banskej Bystrice sa po rýchlom vedúcom góle hostí od Islanďana Emila Hallfredssona postaral o obrat nepriaznivého stavu v prospech SSC: presadil sa v 44. a 58. min. Najskôr bol prvý pri odrazenej lopte a skóroval zo šiestich metrov. Po zmene strán prekonal brankára súpera z opakovaného pokusu. "Konečne to tam padlo," tešil sa podľa osobného webu slovenský reprezentant, ktorý neskôr ešte prihral na presný zásah Španielovi Josému Callejónovi.

 

Hellas síce ešte dokázal odpovedať Urugujčanom Nicolásom Lópezom, v záverečnej 25-minútovke však prišla domáca smršť a štyri góly v sieti brazílskeho brankára Verony Rafaela Bittencourta Pinheira. O tri z nich sa postaral argentínsky vicemajster sveta Gonzalo Higuaín, ten posledný v stretnutí strelil v 90. min z pokutového kopu. To už na trávniku nebol Hamšík, ktorého v 85. min za skandovaného potlesku tribún vystriedal Henrique. 

 

"Mali sme začiatok ako zo zlého sna, veď sme inkasovali už v prvej minúte. Chvíľku to trvalo, kým sme sa spamätali, ale potom sa hralo iba na bránku hostí. Veľmi sme potrebovali toto víťazstvo. Okrem zisku troch bodov ma teší aj to, že strelecky sa presadil aj Gonzalo Higuaín a našich priaznivcov sme potešili vysokým počtom gólov," dodal na svojom webe Marek Hamšík, ktorý bol z domáceho tímu najaktívnejší. Celkovo až sedemkrát sa pokúšal o strelu, päťkrát trafil do priestoru bránky. Dva góly v jednom zápase Serie A dosiahol po 421 dňoch, predtým sa mu to podarilo 31. augusta 2013 proti Chievu. 

 

Mužstvo spod Vezuva po zlom vstupe do sezóny aktuálne ťahá v najvyššej talianskej súťaži sériu piatich súbojov bez prehry (3 - 2 - 0, skóre 14:8), v tabuľke je momentálne siedme so 14 bodmi. SSC Neapol je súperom slovenského futbalového majstra ŠK Slovan Bratislava v I-skupine Európskej ligy 2014/2015. Neapolčania 2. októbra na bratislavských Pasienkoch potvrdili úlohu favoritov a zdolali slovanistov v rámci EL 2:0, odvetný duel v Taliansku je na programe vo štvrtok 11. decembra 2014. 

Taliansko - Serie A - 8. kolo - nedeľa: 
SSC Neapol - Hellas Verona 6:2 (1:1) 
Góly: 68., 84. a 90. G. Higuaín (tretí z pok. kopu), 44. a 58. Hamšík, 76. Callejón - 1. Hallfredsson, 66. Nicolas López, ŽK: 23. Jorginho - 55. Ionita 
Zostava Neapola: Rafael Cabral - Maggio, R. Albiol, K. Koulibaly, Ghoulam - Jorginho (71. Gökhan Inler), David López - Callejón, Hamšík (85. Henrique), Insigne (78. Mertens) - G. Higuaín 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona