Hamšík sa osamostatnil od Karhana na čele poradia štartov v slovenskej reprezentácii

NETKY.SK • 14 Október 2018, 13:05 • 2 min
Hamšík sa osamostatnil od Karhana na čele poradia štartov v slovenskej reprezentácii

BRATISLAVA - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík si v sobotňajšom stretnutí 1. skupiny B-divízie európskej Ligy národov 2018/2019 v Trnave proti Česku (1:2) pripísal rekordný 108. štart v drese národného tímu. V predchádzajúcom vystúpení A-tímu SR 9. septembra v Ľvove proti Ukrajine sa vyrovnal doterajšiemu lídrovi, už neaktívnemu hráčovi Miroslavovi Karhanovi, nastúpením na duel proti ČR ho prekonal a osamostatnil sa na čele poradia.

slovakia

left justify in out

V ére samostatnosti SR odohrala sto a viac zápasov v slovenskom drese už trojica futbalistov, kapitán reprezentácie Martin Škrtel dosiahol v spomenutom sobotňajšom domácom stretnutí s ČR míľnik - absolvoval jubilejný 100. zápas v najcennejšom drese. Štvrtý v klasifikácii Ján Ďurica, ktorý vlani ukončil pôsobenie v "áčku", nastúpil na 91 duelov. Spomedzi aktívnych reprezentantov je najbližšie k doplneniu tria slovenských "stovkárov" pravý obranca Peter Pekarík, ktorý si proti Česku pripísal štart s poradovým číslom 83.

Tridsaťjedenročný rodák z Banskej Bystrice Marek Hamšík (nar. 27. júla 1987) po očakávanom osamostatnení sa v počte štartov chce "zaútočiť" na líderské postavenie aj v počte dosiahnutých gólov za slovenskú futbalovú reprezentáciu. Po sobotňajšom strelení gólu do siete českého brankára Tomáša Vaclíka figuruje v tejto štatistike Hamšík momentálne už na "delenom" druhom mieste s 22 presnými zásahmi spolu so Szilárdom Némethom, vedie Róbert Vittek s 23 gólmi. Na prekonanie doterajšieho lídra chýbajú kreativnemu záložníkovi talianskeho klubu SSC Neapol dva, na vyrovnanie Vittekovho streleckého zápisu už iba jedna "trefa".

"Gól v rekordnom 108. štarte za národný tím potešil, ale určite by som ho vymenil za lepší výsledok," vyjadril sa po sobotňajšom trnavskom stretnutí proti Česku Marek Hamšík a doplnil: "Sledujem tieto rebríčky, viem, že na ´Viťa´ (Róbert Vittek, pozn.) strácam už iba jeden gól. Myslím si, že to pomaličky príde. Neponáhľam sa. Tak ako prišiel rekord v počte štartov, príde aj ten gólový."

Prehľad futbalistov s najväčším počtom štartov za slovenskú futbalovú reprezentáciu (k nedeli 14. októbra 2018):
108 - Marek Hamšík
107 - Miroslav Karhan
100 - Martin Škrtel
91 - Ján Ďurica
83 - Peter Pekarík
82 - Róbert Vittek
67 - Vladimír Weiss ml.
66 - Stanislav Šesták
65 - Filip Hološko
64 - Tomáš Hubočan
62 - Juraj Kucka

Prehľad futbalistov s najväčším počtom gólov za slovenskú futbalovú reprezentáciu (k nedeli 14. októbra 2018):
23 - Róbert Vittek
22 - Szilárd Németh, Marek Hamšík
14 - Marek Mintál, Miroslav Karhan
13 - Stanislav Šesták, Adam Nemec
12 - Peter Dubovský
10 - Róbert Mak
9 - Tibor Jančula, Ľubomír Reiter, Martin Jakubko
8 - Filip Hološko
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona