Hamšík sa do Slovana nevráti, mieri do Škandinávie

NETKY.SK • 6 Marec 2021, 11:38 • 2 min
Hamšík sa do Slovana nevráti, mieri do Škandinávie

V posledných dňoch sa špekulovalo o budúcnosti kapitána slovenskej reprezentácie, Mareka Hamšíka, ktorý si hľadal nový klub. Jeho plánovaný návrat do Slovana Bratislava sa však podľa najnovších informácií neuskutoční.

slovakia

left justify in out

33-ročný futbalista momentálne pôsobí v čínskom klube Dalian Professional, kde odohral posledný zápas 18. novembra. Keďže čínska liga má momentálne pauzu a odštartuje až v apríli, najlepší slovenský hráč desaťročia začal uvažovať o zmene dresu.

 

Hamšík je odchovancom Slovana Bratislava, odkiaľ v roku 2004 prestúpil do BrescieTaliansko sa pre neho stalo druhým domovom. Po anabáze v Lombardii zamieril do SSC Neapol, kde sa stal klubovou legendou a rekordmanom v počte vstrelených gólov a odohraných zápasov. Pred dvomi rokmi sa trochu prekvapivo rozhodol vyskúšať čínsku ligu.

 

 

Nechýbalo veľa a fanúšikovia mohli vidieť svojho obľúbenca opäť behať po trávniku na Tehelnom poli. Hamšík totiž s vedením klubu rokoval o návrate, obe strany sa však nedokázali dohodnúť na podmienkach. „Šancu získať Mareka sme vnímali ako obrovskú výzvu. Stretli sme sa aj osobne. Našou predstavou bola vzájomná pomoc – my by sme Marekovi pomohli pri získaní hernej praxe pred európskym šampionátom, on nám v kvalifikácii európskych pohárov,“ vyjadril sa pre klubový web generálny riaditeľ, Ivan Kmotrík ml.

 

 

Slovan ponúkol Hamšíkovi zmluvu do 26. augusta 2021, keď končí kvalifikácia európskych pohárov. V prípade, že by futbalista chcel po vypršaní kontraktu pokračovať v inom klube, mohol využiť otvorené prestupové okno a nájsť si nového zamestnávateľa. „V tomto sa naše predstavy nezhodli, keď Marek preferoval kontrakt len do konca aktuálnej sezóny a od leta chcel mať voľné ruky. Berieme to absolútne normálne a s chladnou hlavou, také veci sa vo futbale stávajú. Chceli sme Mareka získať, avšak na dlhšie obdobie, než na desaťkolovú nadstavbu. Musíme vnímať aj športové hľadisko. Mužstvo má určitú kontinuitu a zrejme by nebolo správne na nadstavbu posadiť jedného z členov základnej zostavy práve na úkor Mareka s vedomím, že s ním nebudeme neskôr môcť počítať do bojov o Európu. Títo hráči celú sezónu bojujú o zisk titulu a počítame s nimi aj v lete v pohároch, čiže by to z našej strany nebolo profesionálne a voči nim férové,“ dodal Kmotrík.

 

Hamšík by mal podľa médií zamieriť do IFK Göteborg. Tento tradičný mančaft je 18-násobným majstrom Švédska, z posledného majstrovského titulu sa však tešil v roku 2007.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona