Hamšík s prvým hetrikom v Serie A, na Maradonu mu chýba šesť gólov

NETKY.SK • 5 Február 2017, 09:32 • 2 min
Hamšík s prvým hetrikom v Serie A, na Maradonu mu chýba šesť gólov

BOLOGNA - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík dosiahol hetrik pri vysokom triumfe SSC Neapol v sobotnom stretnutí 23. kola najvyššej talianskej súťaže v Bologni 7:1.

slovakia

left justify in out

Tri góly si pripísal aj jeho spoluhráč Dries Mertens.

 

Hamšík strelil svoj premiérový hetrik v Serie A. "Po minulotýždňovom zaváhaní proti Palermu sme chceli bodovať naplno. Do duelu sme vstúpili vynikajúco, po šiestich minútach sme viedli dvojgólovým rozdielom," povedal slovenský stredopoliar. Prvýkrát sa strelecky presadil už v 4. minúte, keď si nabehol z ľavej strany do šestnástky na center Joseho Callejona, hodil sa a hlavičkou poslal loptu k vzdialenejšej žrdi. Druhý zásah pridal v 70. minúte: Neapol sa dostal do rýchleho brejku, Mertens potiahol sólom loptu až pred šestnástku, nezištne prihral voľnému Hamšíkovi a ten parádne obhodil brankára. Hetrik zavŕšil o štyri minúty neskôr delovkou spoza šestnástky.

 

"Je to môj prvý hetrik v najvyššej talianskej súťaži, som veľmi šťastný. Budem si ho pamätať aj vďaka zápasovej lopte, ktorú mi podpísali spoluhráči," uviedol Hamšík, ktorý sa dostal na druhé miesto historického poradia strelcov SSC. Na konte má 109 gólov, čím prekonal Attilu Sallustra (108) a na Diega Maradonu mu chýba šesť zásahov: "Maradona je len jeden, nikdy nebudem väčším futbalistom ako on. Jeho 115 gólov by som však prekonal rád. Môže sa mi to podariť už v tejto sezóne, ak sa to nestane, pokúsim sa o to v budúcej."

 

Neapol sa vďaka triumfu vyšvihol na priebežné druhé miesto tabuľky, no tretí AS Rím má k dobru jeden zápas. Na SSC čaká 15. februára osemfinálový duel Ligy majstrov proti Realu Madrid. "Dali sme sedem gólov, no zvíťazili sme aj preto, lebo v našej bránke stál skvelý Pepe Reina. Pri našom dvojgólovom vedení chytil pokutový kop. Najprv máme FC Janov, koncentrujeme sa na súboj Serie A, až potom príde Real," dodal Hamšík na svojom oficiálnom webe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona