Hamšík s Kuckom prispeli gólmi k triumfom Neapola a AC Miláno

NETKY.SK • 20 Február 2017, 07:59 • 2 min
Hamšík s Kuckom prispeli gólmi k triumfom Neapola a AC Miláno

Verona/Miláno - Futbalisti SSC Neapol pokračujú v talianskej Serie A v spanilej jazde. V 26. kole zvíťazili na pôde Chieva Verona 3:1 aj vďaka gólu slovenského stredopoliara Mareka Hamšíka, pre ktorého to bol jubilejný 10. zásah v sezóne.

slovakia

left justify in out

Kapitán tímu spod Vezuvu v 38. minúte zvýšil na 2:0, keď zblízka dopravil loptu do siete. "Skvelá skupina, veľké víťazstvo, vždy sme jednotní," napísal Hamšík na svoj instagram a pripojil k tomu spoločnú tímovú pozápasovú fotku zo šatne. Pre Hamšíka to bol už 110. gól v drese Neapola. Na historicky najlepšieho strelca SSC Diega Maradonu stráca už iba päť gólov.

 

V nedeľu sa do listiny strelcov zapísal aj Hamšíkov spoluhráč zo slovenskej reprezentácie Juraj Kucka, ktorý prispel k triumfu AC Miláno nad Fiorentinou 2:1. V 17. minúte sa presadil hlavičkou k ľavej žrdi po centri do šestnástky a tretím gólom v sezóne otvoril skóre. V 73. minúte ho tréner "Rossoneri" Vincenzo Montella vystriedal.

 

Talianske médiá označili Kucku za jedného z najlepších hráčov na ihrisku. Milánčania si upevnili siedme miesto v tabuľke, pred ôsmou Fiorentinou majú štvorbodový náskok. "Dosiahli sme cenné víťazstvo nad priamym rivalom v boji o účasť v európskych klubových súťažiach. Chcel by som ho venovať Silviovi Berlusconimu, pre ktorého to bol možno posledný zápas na San Sire vo funkcii prezidenta klubu," povedal Montella pre webovú stránku AC.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona