Hamšík priviedol Neapol do skupinovej fázy LM! Natrafiť môžu na úradujúceho víťaza Real Madrid, či parížsky St. Germain

NETKY.SK • 23 August 2017, 07:49 • 2 min
Hamšík priviedol Neapol do skupinovej fázy LM!  Natrafiť môžu na úradujúceho víťaza Real Madrid, či parížsky St. Germain

NICE - Taliansky futbalový klub SSC Neapol si druhý rok po sebe zahrá v skupinovej fáze Ligy majstrov. Rozhodol o tom utorňajší odvetný duel play-off na ihrisku francúzskeho OGC Nice, v ktorom "partenopei" triumfovali 2:0, rovnako ako minulý týždeň pod Vezuvom.

slovakia

left justify in out

"Aj v odvete sme dokázali, že sme skvelé mužstvo, zaslúžene sme postúpili do skupinovej fázy Ligy majstrov. Účasť medzi najlepšími tímami v Európe je odmena za naše výborné výkony," uviedol po stretnutí neapolský kapitán Marek Hamšík prostredníctvom svojej oficiálnej stránky.

Tridsaťročný Banskobystričan krátko po zmene strán nasmeroval svoj tím za víťazstvom, keď jeho ukážkový prízemný center usmernil do odkrytej bránky Španiel José Callejón. Definitívu ponúkol v 89. min presnou strelou k žrdi Lorenzo Insigne. "Hovorí sa, že naša hra sa podobá videohre? No tento výraz sa mi páči. V minulej sezóne sme odohrali vyrovnané zápasy proti neskoršiemu víťazovi LM Realu Madrid, v lige sme získali rekordných 86 bodov. Napriek tomu sme priamo nepostúpili do Ligy šampiónov. Na ihrisku sme však ukázali, že naše miesto je medzi najlepšími tímami Európy," doplnil líder slovenskej reprezentácie.

Neapol spozná súperov v skupinovej fáze vo štvrtok. Tím trénera Maurizia Sarriho sa nachádza v treťom výkonnostnom koši. Teoreticky môže opäť natrafiť na úradujúceho víťaza LM Real Madrid či parížsky St. Germain posilnený o Brazílčana Neymara, ktorý na nachádza v 2. koši. "Aké mužstvá by som chcel v našej skupine? Uvidíme, ako dopadne žreb. Teraz sa chvíľku radujeme, ale potom už budeme myslieť na nedeľu, na duel talianskej ligy proti Atalante Bergamo. Chceme ho zvládnuť," skonštatoval Hamšík, účastník MS 2010 aj ME 2016.

Kapitán SSC na diaľku podporil obyvateľov Ischie. Ostrov nachádzajúci sa približne 30 km od Neapola postihlo v utorok zemetrasenie. "Myšlienkami sme pri ľuďoch z ostrova Ischia. V mene celého nášho mužstva by som rád vyjadril úprimnú sústrasť rodinným príslušníkom obetí," úprimne povedal Marek Hamšík.
 

Celtic síce prehral v odvete na pôde Astany 3:4, no v úvodnom dueli škótsky šampión deklasoval kazašský tím 5:0. Turecký Basaksehir Istanbul v prvom polčase súboja v Seville zmazal jednogólové manko z domáceho stretnutia, Andalúzania však napokon remizovali 2:2.

 

LM 2017/2018 - play off - odvetné zápasy:

 

OGC Nice - SSC Neapol 0:2 (0:0)

Góly: 48. Callejon, 89. Insigne

/Hamšík hral za Neapol do 63. minúty/

/prvý zápas 0:2, Neapol postúpil do skupinovej fázy/

 

FC Astana - Celtic Glasgow 4:3 (1:1)

Góly: 26. Ajer (vlastný), 48. Mužikov, 49. a 69. Twumasi - 33. Sinclair, 80. Ntcham, 90. Griffiths

/prvý zápas 0:5, Celtic postúpil do skupinovej fázy/

 

NK Maribor - Hapoel Be'er Ševa 1:0 (1:0)

Gól: 15. Viler

/prvý zápas 1:2, Maribor postúpil do skupinovej fázy/

 

HNK Rijeka - Olympiakos Pireus 0:1 (0:1)

Gól: 25. Marin

/prvý zápas 1:2, Olympiakos postúpil do skupinovej fázy/

 

FC Sevilla - Basaksehir Istanbul 2:2 (0:1)

Góly: 52. Escudero, 75. Ben Yedder - 17. Elia, 83. Visca

/prvý zápas 2:1, Sevilla postúpila do skupinovej fázy/




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies