Hamšík pripravil gól pre Higuaina, Neapol vyhral 3:1 a vedie súťaž

NETKY.SK • 17 Január 2016, 09:06 • 2 min
Hamšík pripravil gól pre Higuaina, Neapol vyhral 3:1 a vedie súťaž

RÍM - Futbalisti SSC Neapol v zostave aj so slovenským reprezentantom Marekom Hamšíkom zvíťazili v sobotňajšom zápase 20. kola talianskej Serie A nad Sassuolom 3:1 a poistili si vedenie v súťaži.

slovakia

left justify in out

Neapol vyhral štvrtý duel za sebou a v tabuľke má pred druhým Interom Miláno štvorbodový náskok.

 

Na výhre domácich sa podieľal aj Hamšík, ktorý presnou asistenciou v závere prvého polčasu pripravil gól pre Gonzala Higuaina. Argentínsky útočník pridal svoj druhý presná zásah v závere súboja, keď upravil na konečných 3:1. Domáci pritom nezačali dobre, keď od tretej minúty prehrávali po premenenom pokutovom kope v podaní Diega Falcinelliho. Vyrovnať sa im podarilo zásluhou Joseho Mariu Callejona, ktorý hlavičkoval presne po centri Lorenza Insigneho.
      

Výhru SSC následne zariadil Higuain. Argentínsky útočník najskôr zužitkoval Hamšíkovu prihrávku a potom v nadstavenom čase druhého polčasu uzavrel skóre na konečných 3:1. Zásluhou gólov s poradovým číslom 19 a 20 v sezóne si upevnil vedenie v tabuľke kanonierov Serie A, ktorej kraľuje s veľkým náskokom pred Ederom zo Sampdorie Janov. "Musíme vydržať v nastolenom tempe. Máme formu a mali by sme z nej vyťažiť maximum. Som rád, že sa darí mne osobne i celému tímu. Vďačím za to trénerovi Sarrimu, ktorý ma vo mňa dôveru. Samozrejme, bez spoluhráčov by som toľko gólov nedal. Ale chcem ich dať ešte viac a pomôcť tímu k ďalším úspechom," povedal Higuain pre agentúru DPA.
      

Falcinelli otvoril skóre z pokutového kopu po faule domáceho Raula Albiola. "Bolo to nepríjemné, no postupom času sme začali hrať svoju hru a ešte do prestávky sme otočili zápas. Po zmene strán sme pokračovali v dobrom výkone a v závere sme dali aj tretí gól. Sme šťastní, že sme zvládli ďalší dôležitý duel. Ukázali sme charakter, slušnú hru a získali sme tri body," povedal Hamšík pre svoj oficiálny web. Večerný zápas sa hral vo výbornej atmosfére. "Atmosféra na našom štadióne bola neskutočná. Už počas druhého polčasu zaznel z tribún víťazný chorál a po zápase sme si zaspievali spolu s našimi fantastickými divákmi. Bolo to nádherné," dodal.
      

Neapol vedie tabuľku so ziskom 44 bodov. Priblížiť sa k nemu môže turínsky Juventus, ktorý sa v nedeľu predstaví na ihrisku Udinese.

 

Milánsky Inter nevyužil šancu stiahnuť stratu na Neapol, keď iba remizoval na ihrisku Atalanty Bergamo 1:1. Aktívnejší domáci viedli od 17. minúty, keď nešťastne poslal loptu do vlastnej brány kolumbijský obranca Jeison Murillo. Už o osem minút hostia vyrovnali, strelcom gólu však bol obranca Atalanty Rafael Tolói.

 

Serie A - 20. kolo:

SSC Neapol - Sassuolo 3:1 (2:1)

Góly: 19. Callejon, 42. a 90.+ Higuain - 3. Falcinelli (z 11 m)

 

Atalanta Bergamo - Inter Miláno 1:1 (1:1)

Góly: 17. Murillo (vl.) - 25. Tolói (vl.)

 

FC Turín - Frosinone Calcio 4:2 (3:1)

Góly: 9. Immobile (z 11 m), 37. a 41. Belotti, 82. Benassi - 33. Sammarco, 74. Avelar (z 11 m)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies