Hamšík pred Vianocami pocestuje do Kataru

NETKY.SK • 31 Október 2014, 09:06 • 2 min
Hamšík pred Vianocami pocestuje do Kataru

RÍM - Slovenského futbalistu Mareka Hamšíka čaká krátko pred Vianocami so spoluhráčmi z SSC Neapol cesta do katarskej Dauhy, kde sa 22. decembra stretnú v zápase o Taliansky superpohár s Juventusom Turín.

slovakia

left justify in out

Siedmykrát sa súboj medzi ligovým šampiónom a víťazom Talianskeho pohára odohrá mimo Talianska. Organizátori veria v príjemnú atmosféru na tribúnach, podobnú tej spred dvoch rokov, keď sa oba kluby stretli v Pekingu. Juventus vtedy vyhral 4:2 po predĺžení v stretnutí, v ktorom hráči Neapola videli dve červené karty a odmietli prísť na pozápasovú ceremóniu.

 

O Taliansky superpohár sa mimo Apeninského polostrova hralo prvýkrát v roku 1993, keď sa AC Miláno stretlo s AC Turín vo Washingtone. V roku 2002 sa duel uskutočnil v Líbyi, o rok neskôr v New Yorku a potom v rokoch 2009, 2011 a 2012 v Pekingu. Obhajcom je šesťnásobný víťaz Juventus, ktorý vlani na Olympijskom štadióne v Ríme zdolal Lazio 4:0. Neapol získal Supercoppa Italiana jediný raz ešte v roku 1990, keď tím okolo Diega Maradonu porazil práve Juventus 5:1. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies