Hamšík pred Oviedom: Jeden zázrak už bol, možno príde druhý

NETKY.SK • 1 September 2015, 17:49 • 2 min
Hamšík pred Oviedom: Jeden zázrak už bol, možno príde druhý

SENEC - Slovenskí futbalisti si po blížiacom sa kvalifikačnom dvojzápase proti Španielsku a Ukrajine môžu definitívne zabezpečiť postup na EURO 2016.

slovakia

left justify in out

V tabuľke C-skupiny majú zatiaľ plný počet osemnásť bodov a zisk ďalších troch v súboji s Ukrajinou by s istotou znamenal minimálne druhé postupové miesto. Aj preto prišli na reprezentačný zraz do Senca v dobrej nálade a pripravení popasovať sa o historickú šancu.

 

Sobotňajší zápas na horúcej španielskej pôde v Oviede bude o to náročnejší, že trénerovi Jánovi Kozákovi budú chýbať viaceré opory. Pre karty nemôžu hrať Martin Škrtel a Juraj Kucka, zranenia vyradili z hry Jána Ďurica a Vladimíra Weissa. Jednou z alternatív na post stopéra či defenzívneho stredopoliara bude pre Kozáka aj Norbert Gyömbér. Nová posila rímskeho AS verí, že Slováci nadviažu v kvalifikácii na sériu úspešných výsledkov. "Španielsko je samozrejme veľmi ťažký súper. Poznáme ich nomináciu, bude to rovnako náročný zápas ako ten minulý rok v Žiline. Ak ma tréner postaví a bude chcieť odo mňa aby som tímu pomohol, tak rovnako ako v každom zápase sa budem snažiť podať čo najlepší výkon," povedal Gyömbér.

 

Kozákovi zverenci by vďaka situácii v tabuľke skupiny mohli kalkulovať tak, že z dvojice náročných súperov sa budú viac sústrediť na domáci súboj proti Ukrajine (8. septembra v Žiline). Marek Hamšík však tlmočil názor hráčov, podľa ktorého treba hrať stále na maximum. "Futbal nie je taký, každý zápas je dôležitý. Do každého stretnutia treba ísť naplno a pokúsiť sa o výsledok. Vieme, že v Španielsku to bude veľmi ťažké, ale jeden zázrak sme už dokázali, tak možno príde aj druhý. S Ukrajinou bude dôležité neprehrať, to si povedzme otvorene. Určite musíme ísť na víťazstvo a nebrániť," dodal stredopoliar neapolského SSC.

 

Názor podobný Hamšíkovmu prezentoval aj krajný obranca Peter Pekarík. "Strach pred Španielmi nemáme, rešpekt však áno. Ide o hráčov svetových kvalít, ktorí hrajú v tých najlepších kluboch. Vieme proti komu budeme hrať, a preto sa na to musíme zodpovedne pripraviť. A to aj vzhľadom na to, že nám budú chýbať viacerí dôležití hráči, čiže v Oviede to bude o to ťažšie. Raz sme ich však už zdolali a určite máme na to, aby sme to zopakovali," dodal Pekarík.

Juraj Kucka prišiel na zraz tri dni potom, ako si odbil svoj debut v drese slávneho AC Miláno. "V Španielsku hrať nemôžem, ale jasné, že chcem byť s chalanmi tam, povzbudiť ich. Bude to pekný a zároveň veľmi ťažký zápas. Verím, že to chalani zvládnu. Žltá karta v predchádzajúcom stretnutí ma mrzí, určite som si chcel v Španielsku zahrať. Na druhej strane, je to dobre, že to vyšlo na tento zápas a na Ukrajinu budem aspoň plný síl," povedal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies