Hamšík: Postup do Ligy Majstrov je ako majstrovský titul

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 11:24 • 2 min
Hamšík: Postup do Ligy Majstrov je ako majstrovský titul

NEAPOL - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík pomohol SSC Neapol k zaisteniu si účasti v skupinovej fáze Ligy majstrov 2013/2014. V stredajšom 36. kole talianskej Serie A prispel gólom k triumfu 3:0 na pôde Bologne, vďaka ktorému zverenci trénera Waltera Mazzarriho s určitosťou skončia na druhom mieste tabuľky.

slovakia

left justify in out

Tím spod Vezuvu má dve kolá pred koncom súťaže pred AC Miláno sedembodový náskok. Hamšík v 53. minúte otvoril skóre stretnutia, o ďalšie presne zásahy sa postarali Cavani a Džemaili. Slovenský stredopoliar hral do 79. minúty.

"Dostal som prihrávku od Blerima Džemailiho a strelou z hranice šestnástky som prekonal domáceho gólmana," opísal Hamšík jeho desiaty tohtosezónny gól v Serii A pre jeho oficiálny web. 

Po odchode z ihriska Hamšíka fanúšikovia vyprevadili skandovaným potleskom, talianske médiá ho opäť vyhlásili za najlepšieho hráča zápasu. "Je to fantastický úspech. Ako keby sme vyhrali majstrovský titul," dodal Slovák, ktorý po zápase skončil na ihrisku pred sektorom neapolských fanúšikov ba v tričku a slipoch, lebo dres a trenírky vyhodil divákom. "Táto sezóna bola parádna. Mali sme aj pár slabších zápasov, ale dokázali sme sa zomknúť. Dosiahli sme pre Neapol krásny výsledok. Bolo veľmi dôležité, že po marcovej prehre na ihrisku Chieva sme sa naštartovali k skvelej sérií. Z ôsmich duelov sme sedem vyhrali a remizovali na ihrisku AC Miláno. Za posledné tri roky sme dosiahli nádherné výsledky. Dvakrát sme sa prebojovali do Ligy majstrov a raz sme vyhrali Taliansky pohár. Chceme aj v budúcej sezóne pokračovať po nastúpenej ceste. Teraz ideme oslavovať. A už teraz sa tešíme na jesenné stretnutia v Lige majstrov," uzavrel slovenský reprezentant.

Neapol dosiahol najlepšie umiestnenie za posledných viac ako dvadsať rokov. V sezóne 1989/1990 získali "modrí titul, rok predtým skončili podobne ako teraz, na druhom mieste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies