Hamšík pokoril stogólovú hranicu

NETKY.SK • 25 September 2016, 09:11 • 2 min
Hamšík pokoril stogólovú hranicu

NEAPOL - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík sa v sobotu stal piatym hráčom v histórii SSC Neapol, ktorý dosiahol minimálne sto gólov v súťažných dueloch tohto talianskeho klubu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar zaokrúhlil prostredníctvom svojho presného zásahu do siete Chieva Verona (2:0) v domácom stretnutí 6. kola Serie A. Pred sobotňajším súbojom v Neapole mal na svojom konte 99 gólov za Neapol v 409 zápasoch. Odchovanec Jupie Podlavice zvýšil vedenie SSC na 2:0 v 39. min, keď profitoval z výbornej prihrávky Lorenza Insigneho za chrbát hosťujúcej obranca. Hamšík si na línii ofsajdu spracoval loptu a potom už prišla k slovu jeho neomylná ľavačka.

"Potrebovali sme zvíťaziť a podarilo sa nám to. Sto gólov v Neapole? Je to veľký úspech, ale viac radosti mám z toho, že sme získali 3 body. Sme v tabuľke na druhom mieste a pokračujeme v boji o špicu. Teraz sa musíme skoncentrovať na Ligu majstrov a Benficu Lisabon, lebo je to dobré mužstvo. Získali sme body na ihrisku súpera a ak sa nám to podarí aj na domácom trávniku, máme šancu postúpiť do ďalšej fázy," cituje Hamšíka taliansky portál Calciomercato.

Oficiálny web SSC Neapol tiež dal priestor na vyjadrenie stogólovému Hamšíkovi: "Chceli sme streliť aj tretí gól a uzavrieť tento zápas, ale aj tak sme zaslúžene zvíťazili. Stovka gólov je krásne číslo, keď si uvedomím, že som najmä stredopoliar a vždy sa snažím pracovať pre mužstvo a splniť úlohy, ktoré mi stanoví tréner. Napĺňa ma to hrdosťou. Som tiež nadšený tým, že Manolo Gabbiadini strelil svoj prvý gól a podal dobrý výkon. Sme zjednotení ako mužstvo a spolu môžeme v tejto sezóne aj čosi veľké dosiahnuť."

Historicky najlepším kanonierom Neapola je legendárny Argentínčan Diego Armando Maradona (115 gólov), nasledujú Talian Attila Sallustro (108), Uruguajčan Edinson Cavani (104), Talian Antonio Vojak (103) a Hamšík (100). V poradí hráčov s najvyšším počtom štartov za SSC je banskobystrický rodák Hamšík na 3. priečke (410), viac zápasov v drese "partenopei" odohrali len Taliani Giuseppe Bruscolotti (511) a Antonio Juliano (505).

Hamšík v tejto sezóne už aj predtým dosiahol jeden výnimočný počin - 10. septembra poslal loptu do siete Palerma a o jeden gól prekonal Maradonu v počte presných zásahov za Neapol v talianskej Serie A; bol to jeho 82. gól v najvyššej súťaži na Apeninskom polostrove. Lepší v tejto štatistike je v rámci SSC len Antonio Vojak (102).

Bývalý hráč Brescie a Slovana Bratislava si oblieka neapolský dres od roku 2007.

Najlepší strelci SSC Neapol v histórii (zdroj: itasportpress.it):
Diego Maradona (Arg.) 115 gólov
Attila Sallustro (Par./Tal.) 108
Edinson Cavani (Urug.) 104
Antonio Vojak (Tal.) 103
Marek Hamšík (SR) 100
José Altafini (Braz./Tal.) 97
Careca (Braz.) 96
Gonzálo Higuaín (Arg.) 91
Giuseppe Savoldi 77
Cané (Braz.) 70

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona